Audi va dubla gama de vehicule sport utilitare pana in 2020, pentru a reduce decalajul fata de vanzarile BMW, tot mai multi clienti fiind interesati de SUV-urile de lux, relateaza Bloomberg.
Divizia Volkswagen (VW) dezvolta modelele Q2, Q4 si Q6 ca alternativa mai sportiva la cele trei SUV-uri pe care la fabrica in prezent, potrivit unei persoane apropiate situatiei, informeaza Mediafax.

"Audi este prima companie care are un plan de amploare pentru constructia unor SUV-uri care sa reflecte gama de autovehicule. Modelele SUV, cu pozitia inalta a scaunelor, seamana cu masinile frumoase din anii ’20. Ar putea deveni ceva normal pe segmentul premium", a declarat Christoph Stuermer, analist la firma de analiza IHS Automotive in Frankfurt.

Implicarea producatorilor de masini de lux pe segmentul SUV reflecta extinderea definitiei unei masini de lux.

Vanzarile de SUV-uri premium sunt asteptate sa avanseze cu 36% pana in 2018, potrivit IHS Automotive.

Segmentul SUV-urilor de lux inregistreaza unul dintre cele mai rapide ritmuri de crestere datorita acceptarii lor de catre cumparatorii bogati, alimentand aparitia unui val de noi modele Audi, BMW si Mercedes-Benz.

Audi si Mercedes-Benz, pe locul al doilea, respectiv al treilea pe piata automobilelor de lux, vor sa detroneze BMW de pe pozitia de lider, pana la sfarsitul acestui deceniu.

Pentru VW, dezvoltarea Audi este esentiala intruct grupul vrea sa devina cel mai mare producator auto la nivel mondial pana in 2018.

Audi a avut o contributie de 48% la profitul operational al VW in primele noua luni din 2014, chiar daca a vandut doar 14% din automobilele grupului.

Vanzarile Volkswagen au crescut cu 12% anul trecut, la 1,46 milioane de automobile, fiind posibil ca profitul Audi sa fi contribuit la un profit record al VW. Analistii anticipeaza ca VW va raporta in martie un profit operational de 11,5 miliarde de euro in 2012, peste cel de 11,3 miliarde de euro din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri