Volkswagen (VW) si Daimler au luat masuri de reducere a remuneratiilor pentru 2012 ale personalului de conducere, inclusiv ale directorilor generali, din cauza pietei europene, care a intrat in al saselea an de scadere, relateaza Automobile News Europe.
Directorul general al VW, Martin Winterkorn, va primi pentru anul trecut 14,5 milioane de euro, sub forma de salariu fix, bonusuri si sporuri, cu 17% mai putin fata de 17,5 milioane de euro in 2011, potrivit Mediafax.

Alti opt membri ai consiliului de administratie al VW vor primi remuneratii mai mici pentru 2012.

Winterkorn este cel mai bine platit sef de companie din Germania, iar sindicatul IG Metall a cerut limitarea pachetelor salariale ale managerilor marilor companii.

Directorul financiar al VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat intr-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ca grupul se indreapta spre o scadere a profitului in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza contractiei pietei europene.

VW a anuntat vineri ca profitul operational al grupului a crescut cu 2,1% anul trecut, la 11,5 miliarde de euro.

Daimler a redus la randul sau remuneratia pe anul trecut a directorului general Dieter Zetsche cu 5,8%, la 8,15 milioane de euro, comparativ cu 8,65 milioane euro in 2011, potrivit raportului anual al grupului. Decizia de limitare a remuneratilor membrilor conducerii a fost luata dupa ce grupul a renuntat la tintele de profit.

Daimler a amanat in octombrie stabilirea tintelor de profit pentru 2013 si a initiat un program de reducere a costurilor, din cauza contractarii pietei europene si a imbatranirii gamei Mercedes-Benz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri