Anul trecut s-au inregistrat 9.355 de accidente pe soselele din Romania, o cifra in crestere de la 9.290 in 2011, iar peste 70.000 de romani au primit amenda circuland cu masini cu defectiuni tehnice, a declarat comisarul-sef de politie Motoc Marin, director adjunct al Directiei Rutiere, intr-o conferinta organizata de AAA Auto New Kopel.
Printre cauzele accidentelor, pe primul loc sunt pietonii fiind implicati in 22% din accidente, iar pe locul doi este viteza excesiva cu 19% din accidente.

Politia a efectuat anul trecut 4.753 actiuni in domeniul verificarii starii tehnice a vehiculelor rutiere ( 6,7 %) si a acordat 70.678 de sanctiuni contraventionale pentru defectiuni tehnice ( 2,7 %).

De asemenea, Politia a mai retras anul trecut 39.634 certificate de inmatriculare (61,2 %), a imobilizat 4.864 de autovehicule si a retinut 7.184 de placute cu numarul de inmatriculare si 1.572 permise de conducere.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri