Cea de-a treia generatie Skoda Octavia are in Romania un pret de 14.200 euro cu TVA, pentru motorizarea de 1,2 litri benzina 86CP.
Modelul vine cu patru motorizari pe benzina (1.2 litri 86 CP si 105 CP, 1,4 litri 140 CP, 1,8 litri 180 CP) si doua diesel (1,6 litri 105 CP, 2 litri 150 CP).

Cel mai mic pret pentru motorizarea diesel este de 17.600 euro cu TVA.

Noua Octavia ofera o lungime mai mare a interiorului (1.782 mm), mai mult spatiu pentru genunchi (73 mm) si pentru cap pe locurile din spate (980 mm). Volumul portbagajului este cel mai bun din clasa avand 590 de litri.

Si alte dimensiuni interioare au crescut semnificativ in comparatie cu cea de-a doua generatie Octavia: spatiul pentru cap, pe locurile din fata: + 8 mm, latimea la nivelul coatelor, in partea din fata: + 39 mm, latimea la nivelul coatelor, in partea din spate: + 26 mm.

In comparatie cu modelul precedent, Octavia a crescut semnificativ in ceea ce priveste lungimea si latimea. Noul model este cu 90 mm mai lung si cu 45 mm mai lat decat cea de-a doua generatie Octavia. In acelasi timp, ampatamentul a crescut cu 108 mm, ceea ce reprezinta un beneficiu mai ales pentru interior si spatiul oferit de locurile din spate.

Sistemele de siguranta de care dispune noua Octavia sunt Front Assistant/functia de franare de urgenta (din luna mai 2013), Lane Assistant, care mentine Octavia pe traiectoria aleasa, sistemul de franare automata Multicollision-Braking/actionarea automata a franelor in cazul unui accident, Crew Protect Assistant/pregatirea autovehiculului in eventualitatea unui accident sau Driver Activity Assistant / detectarea nivelului de oboseala a soferului.

In materie de siguranta pasiva, cele noua airbag-uri si centurile de siguranta in trei puncte protejeaza ocupantii autovehiculului. Airbag-ul pentru genunchi (standard in tarile UE) si airbag-urile laterale spate sunt disponibile pentru prima data la Octavia.

Disponibil pentru prima data la un automobil Skoda este Adaptive Cruise Assistant, care mentine in mod automat o distanta prestabilita fata de masina din fata.

Noul Intelligent Light Assistant va comuta in mod automat la luminile de drum si inapoi la cele de intalnire, crescand astfel confortul si siguranta in trafic.

Sistemul Automatic Parking Assistant face ca modelul Octavia sa intre si sa iasa mai usor din locurile de parcare.

O alta premiera o reprezinta trapa panoramica cu functii de glisare si rabatare: un plafon panoramic transparent, care ridica nivelul de confort si starea de bine la bordul modelului Octavia. Noua Octavia este, de asemenea, disponibila cu KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), sistemul automat de actionare a inchiderii si de pornire a motorului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri