Protestul la care au participat miercuri "cateva sute de salariati" este ilegal, potrivit companiei Automobile Dacia, constructorul auto precizand ca acestia reprezinta sub 20% din numarul total de angajati si ca nu vor fi platiti pentru ca au lipsit de la postul de lucru.
"In data de 20 martie 2013, cateva sute de salariati ai Uzinei Vehicule au incetat lucrul si au declansat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un numar similar de persoane. In acelasi timp, peste 80% din salariatii platformei au continuat activitatea in mod responsabil, pentru a respecta angajamentele fata de clienti. Salariatii care au parasit posturile de lucru nu vor fi platiti pentru timpul cat au absentat nemotivat din postul de lucru. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat ca protestul este ilegal. In raspunsul scris catre conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participantii la greva spontana si confirma ca protestul este ilegal", a comunicat compania, potrivit Mediafax.

Angajatii de la Dacia Mioveni, care au protestat miercuri in curtea uzinei, nemultumiti ca revendicarile lor salariale nu sunt incluse in contractul colectiv de munca, spun sa li se cere sa produca o masina in 40 de secunde, dar ca nu sunt platiti corespunzator si solicita sa nu mai fie tratati ca "sclavi".

Pe timpul protestului spontan, ei au scandat "Hotii, hotii", "Greva", "Nu plecam", "Jos mafia" si "Unitate", au batut in tobe si au suflat in vuvuzele, acuzand patronatul ca nu vrea sa-i primeasca la negocieri si ca a inasprit conditiile de munca, inmultind verificarile alooltest si controalele la poarta.

In replica, Anca Orevicianu, directorul de comunicare al Grupului Renault in Romania, spune ca negocierile se desfasoara in prezenta reprezentantilor salariatilor.

"Nu este adevarat ca nu au fost primiti la negocieri, ele au inceput in cursul lunii februarie si sunt in curs. Nu s-a pus problema disponibilizarilor", a declarat directorul de comunicare al Grupului Renault in Romania, Anca Orevicianu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri