Angajatii de la uzina Dacia din Mioveni au renuntat la protest, joi dupa-amiaza, si au revenit la locurile de munca, dupa ce liderii sindicali i-au anuntat ca reprezentantii administratiei au acceptat o parte dintre solicitarile privind revendicarile salariale, transmite agentia Mediafax.
Potrivit protestatarilor, salariatii din schimbul al doilea au revenit in sectii, dupa aproximativ doua ore in care nu au lucrat, in timp ce angajatii din schimbul intai, care au refuzat sa lucreze, au plecat acasa dupa terminarea programului.

Angajatii au primit asigurari ca negocierile dintre sindicate si patronat privind contractul colectiv de munca vor fi reluate saptamana viitoare.

O parte a angajatilor companiei Automobile Dacia s-au adunat, joi, in curtea uzinei si au protestat pentru a doua zi consecutiv, reclamand refuzul patronatului de a le prezenta un punct de vedere legat de revendicarile lor salariale

De asemenea, ei s-au declarat nemultumiti de pozitia administratiei potrivit careia protestul declansat miercuri a fost ilegal.

Reprezentantii producatorului de automobile spuneau ca administratia companiei "are deschidere pentru discutii cu sindicatele".

"Reprezentantii administratiei si cei ai sindicatului continua discutiile care vizeaza contractul colectiv de munca, incepute din luna februarie. Protestul continua, iar din punctul de vedere al companiei avem deschidere pentru discutii cu sindicatele", declara, joi, directorul de comunicare al Dacia, Anca Oreviceanu.

O parte a angajatilor uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea si miercuri dimineata, nemultumiti ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca si ca revendicarile salariale cerute de ei nu au fost incluse in document.

Angajatii spuneau ca li se cere sa produca o masina in 40 de secunde, dar ca nu sunt platiti corespunzator si au acuzat patronatul ca nu vrea sa ii primeasca la negocieri si ca a inasprit conditiile de munca, inmultind verificarile alcooltest si controalele la poarta.

In replica, Anca Orevicianu, directorul de comunicare al Grupului Renault in Romania, a declarat ca negocierile se desfasoara in prezenta reprezentantilor salariatilor.

"Nu este adevarat ca nu au fost primiti la negocieri, ele au inceput in cursul lunii februarie si sunt in curs. Nu s-a pus problema disponibilizarilor", a declarat directorul de comunicare al Grupului Renault in Romania, Anca Orevicianu.

Reprezentantii companiei Automobile Dacia au sustinut ca protestul este ilegal, constructorul auto precizand ca la care acesta au participat, miercuri, "cateva sute de salariati", reprezentand sub 20% din numarul total de angajati si ca acestia nu vor fi platiti pentru ca au lipsit de la lucru.

"In data de 20 martie 2013, cateva sute de salariati ai Uzinei Vehicule au incetat lucrul si au declansat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un numar similar de persoane. In acelasi timp, peste 80% din salariatii platformei au continuat activitatea in mod responsabil, pentru a respecta angajamentele fata de clienti. Salariatii care au parasit posturile de lucru nu vor fi platiti pentru timpul cat au absentat nemotivat din postul de lucru. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat ca protestul este ilegal. In raspunsul scris catre conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participantii la greva spontana si confirma ca protestul este ilegal", a comunicat, miercuri, compania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri