Statul iranian si producatorul auto francez Renault vor semna in aceasta saptamana acordul pentru inceperea productiei modelului Logan in Iran, a anuntat, ieri, ministrul Industriilor si Minelor, Alireza Tahmasbi, citat de Reuters.

Purtatorul de cuvant al grupului Renault, Alimadad Kalali, a afirmat ca partile au ajuns la un acord, contractul urmand sa fie semnat in zilele urmatoare. "Toate conditiile solicitate de Iran au fost acceptate, iar contractul final pentru L90 va fi semnat pana la sfarsitul acestei saptamani", a declarat Tahmasbi, citat de agentia de stiri IRNA. Analistii apreciaza ca investitia grupului Renault se va ridica la aproximativ doua miliarde de dolari.

Negocierile intre cele doua parti au fost suspendate in urma cu patru saptamani intrucat producatorul francez de autovehicule nu a vrut sa cedeze o cota de 20% din exporturile de automobile Logan catre autoritatile din Teheran. Suspendarea proiectului L90, spun specialistii, nu ar fi putut avea decat efecte negative, mai ales ca statul trebuie sa creeze anual 850 mii de noi locuri de munca, in contextul tensiunilor internationale generate de programul nuclear dezvoltat de Iran.

Purtatorul de cuvant al Renault nu a oferit detalii cu privire la acordul producatorului auto de a oferi statului iranian echivalentul a 20% din valoarea exporturilor. Insa, reprezentantii Renault si-au exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca statul iranian nu a incheiat vreun acord comercial cu tarile vecine, ceea ce inseamna ca exporturile vor fi afectate de aplicarea de taxe vamale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri