Dacia a exportat vineri catre Algeria un numar de 6.000 de vehicule fabricate la Uzinele din Mioveni, acesta fiind cel mai mare volum de unitati livrat pe plan extern intr-un singur transport de la preluarea de catre grupul francez Renault, in anul 1999.
Masinile vor fi livrate din Portul Constanta pe nava A Ladybug (Gargarita), una dintre cele cele mai mari din lume, se arata intr-un comunicat al constructorului auto.

Nava A Ladybug are o capacitate maxima de incarcare de 8.000 de vehicule.

Din lotul de 6.000 de vehicule fac parte modelele Logan, Sandero, Symbol si Duster, atat sub sigla Dacia, cat si Renault.

Activitatea de incarcare a masinilor pe nava a durat patru zile.

Vanzarile Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% fata de 2011, la 359.822 autovehicule, din care putin peste 6% au fost comercializate in Romania, unde compania se mentine totusi lider, iar cele mai mari piete de desfaceri au ramas Franta (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia si Italia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri