Piata de anvelope de camion de inlocuire va creste anul acesta cu 2%, la 316.000 unitati, de la 309.000 unitati in 2012, cel mai dinamic sector fiind cel al transporturilor internationale, a declarat Alina Ghica, director marketing Michelin Romania si Balcani, in cadrul Michelin Mobilty Forum.
Michelin Romania previzioneaza o crestere de 13% a pietei de anvelope pentru transportul international, la 35.000 de unitati.

„Piata anvelopelor de camion este o piata influentata in mod direct de evolutia indicatorilor macroeconomici. In 2013, ne asteptam la o crestere moderata a pietei de anvelope de camion, de aproximativ 2%, insa din aceasta, estimam ca segmentul de transport international va inregistra cea mai mare dinamica, de aproximativ +13% pana la finalul anului”, a precizat Ghica.

Romania devine o piata importanta pentru anvelopele premium de camioane, procentul acestora in totalul pietei este de 45% si este in crestere.

Piata de anvelope pentru transportul regional detine cea mai mare pondere cu 54%, urmata de santier cu 21%, transport international cu 12%, distributie camioane medii si mici cu 11% si transport urban cu 2%.

In primele doua luni, pietele au cunoscut un regres fata de anul trecut, atat cea de camioane cat si cea de turisme, cu aproximativ 15-20%.

Potrivit managerului Michelin, piata de anvelope pentru autoturisme a inregistrat in primele doua luni o usoara scadere.

“Piata de anvelope pentru turisme, camionete si 4x4 este o piata egala cu cea de anul trecut sau poate chiar mai mica cu 2%. A fost inregistrata o revigorare a vanzarilor pentru anvelopele de iarna si o usoara scadere pentru cele de vara. Piata de anvelope de iarna pentru turisme, camionete si 4x4 isi revine la valori normale dupa cresterea de 80% din 2011, cand a fost introdusa obligativitatea pneurilor pentru sezon rece”, a mai spus Ghica.

Anul trecut, Michelin estima ca in Romania cererea de anvelope va ajunge in 2013 la 400.000 de unitati pentru 15 inchi, circa 150.000 de unitati pentru 16 inchi si sub 50.000 de unitati pentru 17 inchi. Estimarile pentru anul 2017 sunt o piata in urcare la aproape 450.000 de anvelope de 15 inchi, sub 200.000 de unitati de 16 inchi si circa 50.000 de unitati de 17 inchi.

In luna martie a acestui an, producatorul francez de anvelope Michelin a anuntat inchiderea subsidiarei din Grecia, dupa 34 de ani de activitate, si transferarea operatiunilor acesteia in Romania, potrivit publicatiei elene Kathimerini.

In Romania, Michelin opereaza doua fabrici producatoare de anvelope auto, la Floresti (Prahova) si Zalau (Salaj), aprovizionate cu cord metalic de uzina Zalau Cord.

Grupul francez detine 40 fabrici in Europa si are 64.000 de angajati pe continent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri