General Motors vrea sa investeasca aproximativ 16 miliarde de dolari in uzine si alte unitati de productie din Statele Unite, pana in 2016, mai mult decat va cheltui in China in aceeasi perioada, a anuntat grupul auto american, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
"Cele 11 miliarde de dolari care vor fi cheltuite in China pana in 2016 vor veni mai mult de la companiile mixte detinute in aceasta tara, decat de la Detroit, si sunt sub suma de aproximativ 16 miliarde de dolari pe care GM o va investi in SUA", a afirmat Selim Bingol, vicepresedinte al GM, intr-o scrisoare publicata in Wall Street Journal.

In 2011, GM anuntase ca va cheltui 7 miliarde de dolari in China, pana in 2015.

Anul trecut, General Motors a vandut in China, cea mai mare piata a companiei, 2,84 de milioane de vehicule si intentioneaza sa ajunga la 5 milioane de unitati pana in 2015.

Wall Street Journal a publicat recent un comentariu care sustinea ca China a beneficiat in mod disproportionat de reorganizarea GM din 2009. GM a avut nevoie in acel an de fonduri guvernamentale de 50 miliarde de dolari pentru a evita falimentul.

Bingol a aratat in scrisoare ca GM s-a aflat in China cu mult inainte de perioada 2008-2009 si niciun dolar din banii contribuabililor americani nu a fost cheltuit pentru dezvoltarea operatiunilor in aceasta tara. El a precizat ca operatiunile mixte din China ale grupului se autofinanteaza.

Strategia GM in SUA include lansarea a circa 20 de noi modele, pentru cresterea profitului si a cotei de piata, care anul trecut a atins cel mai redus nivel din ultimii 88 de ani.

GM a investit in SUA 8,5 miliarde de dolari incepand din 2009. Grupul are 31 de unitati de productie in Statele Unite, intre care 12 fabrici de asamblare.

Prin investitiile din China GM va mari numarul fabricilor de asamblare la 17, iar numarul total al unitatilor de productie va ajunge la 30 in 2016.

Profitul General Motors a scazut cu 11% in primul trimestru, la 1,18 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Excluzand elementele exceptionale, profitul grupului, de 67 de centi pe actiuni, a depasit estimarile analistilor. In America de Nord, profitul inainte de dobanzi si taxe a scazut de la 1,64 miliarde dolari in urma cu un an la 1,41 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri