Compania turca Ekol Logistics a cumparat 100 de camioane MAN pentru care a platit 8 milioane de euro, pentru dezvoltarea activitatii atat in Romania, cat si pentru traseele europene.
“Vom continua strategia de extindere la nivel european dar si local. Pentru noi Romania reprezinta o zona de importanta strategica fiindca se afla la intersectia marilor rute europene”, a declarat Frank Korber, director international al Ekol Logistics.

Ekol Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro, iar anul acesta se asteapta la peste 10 milioane de euro.

Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comert exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel international servicii in sistem integrat.

“In Romania avem 6.000 mp de depozit, din care mai mult de 80% sunt ocupati in acest moment. Capacitatea noastra de stocare permite inclusiv depozitarea de marfuri perisabile sau cu valoare foarte mare, avand dezvoltate zone speciale de securitate in cadrul depozitului”, a mai spus Korber.

Odata cu achizitionarea celor 100 de camioane, Ekol intentioneaza sa angajeze peste 100 de soferi. In prezent, la sucursala Ekol din Romania activeaza peste 50 de angajati.

“Dincolo de investitiile financiare, foarte importanta pentru noi este dezvoltarea resurselor umane. Avem in Romania oameni foarte bine pregatiti pentru task-uri extrem de dificile si specifice din zona logisticii. Unii dintre acestia au fost instruiti direct in Turcia pentru ca mai apoi sa poata face performanta in orice centru Ekol din Europa”, a spus Korber.

Ekol a demarat operatiunile in 1990 si dezvolta solutii logistice integrate. Centrele de distributie Ekol se intind pe o suprafata de 486.000 metri patrati, in Turcia, Germania, Italia, Ucraina, Grecia si Romania.

In 2012, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 285 milioane euro, in crestere aproximativ 30 de procente fata de 2011. Ekol are peste 4000 de angajati in Turcia si 1200 in sapte tari europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri