Primaria Cluj-Napoca va introduce, in premiera, intre 10 si 15 autobuze electrice, care urmeaza sa fie cumparate in baza unei finantari din partea Guvernului Elvetiei, pentru promovarea unui transport public ecologic, costul unui autobuz fiind intre 300.000 si 500.000 de euro, a anuntat Emil Boc.
Primarul Emil Boc a declarat, joi, in cadrul manifestarii "Intalnirile europene de la Cluj - Transilvania", ca municipiul Cluj-Napoca va introduce, in premiera pentru Romania, autobuze electrice cu scopul de a promova un transport public ecologic si nepoluant, transmite Mediafax.

El a afirmat ca Primaria va cumpara intre 10 si 15 astfel de autobuze, in functie de pretul de licitatie, in baza unei finantari din partea Guvernului Elvetiei.

"In principiu, am primit acordul de finantare si asteptam ca Ministerul de Finante sa dea aprobarea finala. Sper ca acest model de la Cluj-Napoca sa fie preluat si de alte administratii locale din Romania pentru ca raspunde nevoilor de mediu, de consumuri reduse, nepoluante. Sper ca aceste autobuze, care vor face parte din parcul auto al RATUC, sa le avem anul viitor in circulatie pe strazile Clujului", a spus Boc.

Pretul unui astfel de autobuz electric este cuprins intre 300.000 si 500.000 de euro.

Reprezentantii Primariei clujene au precizat ca este nevoie de aprobare din partea Ministerului Finantelor intrucat acesta este autoritatea contractanta, iar finantarea proiectului se deruleaza prin intermediul acestei institutii.

Tipul de autobuze si pretul acestora urmeaza sa fie stabilite in urma licitatiei care va fi organizata de Primaria Cluj-Napoca.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin a semnat, in martie 2012, la Bucuresti, acordul privind asistenta financiara acordata mai multor municipalitati din tara in cadrul unui program cu finantare nerambursabila din partea Guvernului Elvetiei, prin care pot fi depuse diferite proiecte.

Alaturi de Cluj-Napoca au fost selectate municipiile Arad, Suceava si Brasov, care vor putea accesa bani dintr-o suma totala de circa 37 de milioane de franci elvetieni.

Cofinantarea autoritatilor locale din Cluj-Napoca pentru acest proiect este de 15 la suta.

Regia Autonoma de Transport Urban Calatori (RATUC) Cluj-Napoca dispune, in prezent, de 213 autobuze care folosesc drept combustibil motorina.

Sursa foto: captura wikimedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri