Inmatricularile noi si second-hand importate de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 30% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara din 2012, iar inmatricularile de vehicule pentru transportul marfurilor au avansat cu 6,1%, potrivit datelor anuntate vineri de INS.
Prima categorie include 66.078 de vehicule, din care 64.299 autoturisme, iar cea de-a doua 18.862 de unitati, scrie Mediafax.

Datele sunt furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Inmatricularile noi se refera la vehiculele noi fabricate in tara sau in alte state si vehicule de ocazie importate, inclusiv cele vandute in leasing, inmatriculate. In schimb, nu sunt incluse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

"In trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul similar din anul 2012 la categoria autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 29,8%, si respectiv la categoria autobuze si microbuze cu 29,0%. La categoria mopede si motociclete s-a inregistrat cea mai mare crestere cu 39,9% fata de trimestrul I 2012", arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai mare valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria remorci si semiremorci, cu 9,4%.

Fata de trimestrul IV al anului trecut, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 9,9% in trimestrul I 2013, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor s-au diminuat cu 4,2%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri