Bosch va deschide anul acesta doua unitati de productie in Romania. Investitiile in cele doua fabrici se ridica la 120 mil euro.
Pana la finalul anului, Bosch va angaja, in total, 600 de persoane in cele doua centre de productie. Bosch are in prezent in Romania 1.400 de angajati.

In iunie Bosch va inaugura o fabrica la Blaj si va demara productia in trimestrul IV. Noua unitate de productie, reprezinta o extindere a fabricii deja existente in Blaj, iar investitiile au fost de 50 mil euro. Unitate de productie are o suprafata de 50.000 mp. Bosch va fabrica aici senzori de turatie pentru sistemele de control al sasiului, pentru industria auto. La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara a Bosch.

Cu cei 300 de noi angajati, la Blaj vor lucra 900 de persoane.

Tot in acest an, Bosch va inaugura si fabrica din Cluj, un centru de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati electronice de comanda pentru autovehicule.

Investitiile din Cluj ajung la 77 mil euro, suprafata fabricii fiind de 38.000 mp.

La Cluj vor lucra peste 300 de persoane, jumatate dintre angajati au fost deja recrutati.

Grupul Bosch a inceput in 2012 lucrarile la fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Bosch a obtinut si un ajutor de stat din partea Ministerului Finantelor de circa 30 de milioane de euro, care consta in anumite scutiri, esalonari, taxe reduse la operatiuni de import-export.

Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei orase. In Bucuresti, Bosch are o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare.

Anul 2012 a adus o crestere a volumului de vanzari in sectorul Automotive Aftermarket, dar si a productiei de componente auto destinate constructorilor auto romani. Oferta Bosch include un portofoliu vast de produse si servicii din domeniul auto, de la piese de schimb si accesorii pentru autovehicule la tehnologie de verificare si concepte de service auto pentru reteaua Bosch Car Service, dar si instruire pentru tehnicienii din cadrul service-urilor auto.

In 2012 a crescut interesul pentru serviciile de diagnoza oferite in cadrul service-urilor auto si pentru serviciile retelei Bosch Car Service. La finalul anului 2012, Bosch Car Service avea 70 de unitati partenere in 54 de orase, ceea ce inseamna acumularea de parteneri in 5 orase noi comparativ cu anul precedent. Bosch va continua extinderea retelei Bosch Car Service in Romania.

In 2012, Bosch a obtinut in Romania vanzari de 180 mil euro, in scadere cu 4,5% fata de 2011. In anul fiscal 2012 vanzarile Grupului Bosch la nivel mondial au crescut cu 1,9 procente, ajungand la 52,5 miliarde de euro.

Tinand cont de evolutia companiei din anul precedent, numarul angajatilor Bosch a crescut cu 3.400 de persoane, astfel ca in prezent compania are 305.900 de angajati. Grupul Bosch a alocat in 2012 circa 8 miliarde de euro pentru investitii: 4,8 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si 3,2 miliarde de euro pentru investitiile in active fixe.

Bosch se asteapta la o crestere de doua pana la patru procente a volumului de vanzari pentru acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri