Aproape 290 de REMAT-uri si peste 100 de dealeri auto s-au inscris in Programul "Rabla 2013", distribuirea tichetelor va incepe dupa publicarea listelor cu cei care vor fi validati, persoanele fizice si juridice putand apoi sa depuna dosarele pentru obtinerea primei de casare de 6.500 de lei.
Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a inregistrat 288 de dosare depuse de colectori si 105 de la dealeri auto pana in 23 mai, data limita de depunere a solicitarilor pentru Programul "Rabla 2013", a anuntat institutia, potrivit Mediafax.

Dosarele depuse si documentatia aferenta sunt in analiza reprezentantilor Administratiei Fondului pentru Mediu.

"AFM va urgenta procedura de validare, avand in vedere volumul mare de dosare depuse spre analiza, astfel incat lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz sa fie publicate in cel mai scurt timp posibil pe site-ul AFM, (www.afm.ro). Aceasta lista va putea fi consultata de persoanele fizice si juridice care vor dori sa se inscrie in program", a declarat presedintele institutiei, Adrian Gearap.

Dupa publicarea listelor cu colectorii si producatorii sau dealerii validati, eventualele contestatii pot fi depuse la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, in termen de doua zile.

Dupa solutionarea eventualelor contestatii, Administratia Fondului pentru Mediu va distribui tichetele la colectorii validati. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet si se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

Dupa finalizarea acestor proceduri premergatoare, persoanele fizice si juridice, dar si institutiile publice interesate isi pot depune dosarele de inscriere in Programul "Rabla 2013". Cei interesati pot consulta Ghidul de finantare pe site-ul AFM, in care sunt prevazute atat conditiile de eligibilitate, cat si documentatia necesara pentru inscrierea in program.

Administratia Fondului pentru Mediu a precizat ca distribuirea tichetelor pentru Programul "Rabla 2013" nu a inceput inca, mentiunea fiind facuta intrucat in presa au aparut informatii privind distribuira acestora.

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice si juridice, iar 3.000 pentru institutiile publice.

In cadrul programului din acest an se va putea folosi un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

Sesiunea se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul-limita in care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Prin Programul "Rabla", derulat anual, din 2005 si pana in prezent, au fost casate 459.775 de autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 de autoturisme noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri