Concernul francez Peugeot-Citroen (PSA) a inceput productia de autoturisme in noua fabrica de la Trnava, Slovania, care ar urma sa trimita, pana la sfarsitul anului, in saloanele auto circa 60.000 de masini marca Peugeot 207, relateaza un articol din cotidianul Rzeczpospolita, preluat de Rompres.

Productia de serie va incepe la sfarsitul lunii iunie. Pentru anul viitor, producatorul francez estimeaza ca productia va fi de 240.000 de autoturisme, iar in 2008 - 300.000 de automobile. Numarul angajatilor fabricii, care este in prezent de 2.200, va creste pana la sfarsitul anului la 3.400.

Odata cu punerea in functiune a noii fabrici din Slovacia, PSA a decis inchiderea fabricii din Marea Britanie, unde se produceau automobile Peugeot 206, predecesorul modelului creat la Trnava. 2300 de lucratori ai fabricii concernului francez din Marea Britanie isi vor pierde locul de munca.

In 2007 va fi inceputa extinderea fabricii de la Trnava. Din 2010, PSA vrea sa construiasca in Slovacia nu numai autoturisme, ci si vehicule destinate transportului. Dupa extindere, fabrica va putea produce pana la 450.000 de masini anual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri