Noua generatie Mercedes-Benz Sprinter este disponibila din septembrie cu noi sisteme de siguranta si emisii Euro VI.
Printre sistemele ce echipeaza noul Sprinter si care reprezinta o premiera mondiala, se numara: Crosswind Assist (cu rol de asistenta in prevenirea pierderii directiei in caz de vant lateral puternic), precum si Collision Prevention Assist (ce ofera atentionare vizula si acustica si pregateste sistemul de franare pentru performanta maxima in cazul unei potentiale coliziuni) si Blind Spot Assist (pentru monitorizarea unghiurilor moarte, avertizand existenta unui obstacol).

De asemenea, alte noi sisteme de siguranta: Highbeam Assist (sistem optional de faza lunga pentru faruri cu halogen si bi-xenon) si Lane Keeping Assist (sistem optional de asistenta la pastrarea benzii de circulatie).

Sistemul Crosswind Assist va face parte din echipamentul standard, ca parte a Programului Electronic de Stabilitate. Celelalte sisteme de asistenta pot fi comandate ca optiuni individuale sau pachete de optiuni.

Noul Sprinter este prima utilitara comerciala cu o gama completa de motorizare care respecta viitorul standard de emisii Euro VI. Performanta oferita de gama de motorizare diesel ramane neschimbata: aceasta cuprinde propulsoare de patru si sase cilindri, cu puteri cuprinse intre 70 kW (95 CP) si 140 kW (190 CP).

Ca o alternativa a motoarelor pe motorina, Mercedes-Benz Sprinter dispune de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injectie directa, care dezvolta 115 kW (156 CP). Acelasi motor e disponibil si in versiune cu propulsie pe baza de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau la una automata cu 7 rapoarte.

Transmisia ECO Gear 360 cu 6 trepte este disponibila pentru motoarele diesel cu 4 clindri, si transmisia manuala ECO Gear 480 cu 6 trepte este disponibila pentru motoarele diesel cu 6 cilindri.

Transmisia se realizeaza cu ajutorul cutiei de viteze manuala cu 6 trepte ECO Gear, fie cu ajutorul cutiei de viteze automata cu 7 trepte 7G-TRONIC PLUS, care are un convertor de cuplu, singura de acest fel care sa fie utilizata intr-un vehicul comercial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri