Rafael de Mestre (50 de ani), spaniolul stabilit in Romania care a facut inconjurul lumii in 127 de zile cu modelul electric Tesla Roadster, pregateste primul concurs cu masini de serie 100% electrice in 2016, pentru a demonstra ca aceste automobile nu sunt doar pentru oras.
"Dorinta mea ar fi ca dupa 80 de zile toate masinile sa ajunga impreuna in orasul de unde s-a dat startul. Ar fi cel mai frumos mesaj ca masina electrica nu este doar o masina de oras. Vreau sa demonstrez ca o masina electrica poate face inconjurul lumii, nu trebuie sa fie privita ca o a doua masina”, a declarat Rafael de Mestre.

Pentru inscrierea in cursa taxa este de 10.000 de euro, iar toate masinile care vor face inconjurul lumii, peste 25.000 km, in 80 de zile vor primi 5.000 de euro inapoi. In fiecare masina se accepta pana la doi soferi.

Principala regula este ca soferii sa respecte viteza legala in tarile prin care trec. Toate automobilele vor fi monitorizate prin GPS. In cateva tari vor exista echipe tehnice care vor asigura asistenta.

Pentru cursa de 80 de zile cu masini 100% electrice sunt deja 4 persoane interesate. Cel putin trei masini vor participa in 2016.

Spaniolul a salvat toate punctele de incarcare de pe traseul de peste 25.000 km pe care l-a parcus anul trecut cu modelul 100% electric Tesla Roadster.

Rafael de Mestre considera ca hotelurile vor deveni statii de incarcare pentru masini in viitor. In prezent, Romania pare sa fie prima tara de pe glob unde lanturile hoteliere si-au aratat interesul de a sustine automobilele electrice si au promis ca vor instala incarcatoare.


"In Romania iti poti incarca masina la orice hotel, nu am intampinat dificultati. Am incarcat masina la hotel in Suceava, Bacau, Bucuresti, Sibiu, Arad. Aici oamenii pot conduce masini electrice", a spus Rafael de Mestre.

Spaniolul a venit in Romania in 2006 pentru un proiect si a ales sa se stabileasca in Bucuresti, pentru ca oamenii sunt deschisi, iar Capitala este aproape de munte si de mare.

Rafael de Mestre si-a comandat o noua masina electrica, Tesla Model S Performance, care va sosi in 2016, iar actuala masina va ajunge probabil intr-un muzeu. Roadster-ul are in prezent 95.000 de km parcursi in doi ani.



Rafael de Mestre a primit la Bucuresti premiul ENERGY GLOBE Awards, pentru ca a facut inconjurul lumii cu o masina 100% electrica. Acesta a plecat din Barcelona pe 11 mai 2012, a facut inconjurul lumii parcurgand 15 tari si a revenit la punctul de plecare pe 14 septembrie dupa aproape 4 luni de calatorie.



Tesla este primul producator de masini electrice de serie, Roadster fiind primul model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul electric propulseaza Roadster-ul de la 0 la 100 km / h in 3,9 secunde. O incarcare completa dureaza 3,5 ore si ofera o autonomie de 400 km. Masina limitata la 200 km/h costa in Europa 84.000 de euro fara TVA.
- Durata: 11 mai- 14 septembrie- 127 zile pentru a termina cursa
- Circumnavigatie: Din Barcelona pana in Barcelona 60 zile conduse+ 60 zile de asteptare
- Tari strabatute: Spania- Andorra- Franta- Elvetia- Germania- S.U.A- China- Kazakhstan Rusia- Ucraina- Romania- Ungaria- Austria
- Kilometri parcursi: peste 28.000
- Costuri: electricitate: 300 euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri