Producatorul auto Chrysler respinge o cerere a autoritatii SUA pentru siguranta traficului privind rechemarea in service a 2,7 milioane de SUV-uri din cauza unor risuri legate de amplasarea rezervorului de combustibil.
Autoritatea Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi a avertizat ca amplasarea rezervorului la SUV-urile Jeep Grand Cherokee produse in 1993-2004 si la Jeep Liberty din 2002-2007 nu este sigura, scrie Mediafax.

Respingerea unei cereri de rechemare formulate de autoritatea pentru siguanta traficului este un eveniment foarte rar in SUA, noteaza CNN.

O astfel de decizie a organizatiei americane a fost conetstata ultima data in 1996, tot de catre Chrysler. Compania americana a castigat doi ani mai tarziu un proces cu autoritatea de reglementare.

Chrysler, producator auto aflat sub controlul grupului italian Fiat incepand din 2009, a explicat ca amplasarea rezervorului celor doua SUV-uri, in spatele puntii spate, este o practica intalnita la multe alte autovehicule.

Accidentele fatale in care au fost implicate autovehiculele Jeep Grand Cherokee si Jeep Liberty din perioadele respective au avut loc aproape in totalitate la viteze ridicate, situatie in care un alt amplasament al rezervorului nu ar fi contat, potrivit companiei americane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri