Toyota a chemat pentru verificari 242.000 de automobile Prius din intreaga lume, suspectate ca ar putea avea defectiuni la frane, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.
Compania a precizat ca a primit reclamatii de la 93 de clienti si ca nu a fost raportat niciun accident cauzat de posibilul defect.
Clientii afectati vor fi contactati de companie in urmatoarea perioada, iar piesele defecte vor fi inlocuite rapid.
Decizia vizeaza automobile Prius din cea de-a treia generatie, fabricate in perioada martie - octombrie 2009.
Un purtator de cuvant al Toyota a declarat ca automobilele vizate pot inregistra distante mai lungi de franare.
"Conducatorul auto poate afla daca are aceasta problema urmarind lumina de avertisment de pe bord. In aceasta situatie, automobilul nu ar mai trebui utilizat, iar proprietarii ar trebui sa anunte cel mai apropiat centru Toyota", se arata intr-un comunicat al companiei.
Rechemarea vizeaza 117.000 de modele Prius aflate in circulatie in Japonia, 91.000 in America de Nord, 30.000 in Europa si 3.000 in regiunea Asia-Pacific.
Toyota a vandut 3,6 milioane de autoturisme Prius la nivel mondial. Modelul a fost introdus in decembrie 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri