Programul Rabla a demarat luni cu 25% din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice, acestea fiind epuizate in mai putin de doua ore in toata tara. Sistemul a creat nemultumiri, unii oameni care au asteptat si trei saptamani pentru a-si casa masina au fost nevoiti sa plece cu ea acasa.
Distributia tichetelor pe judete s-a facut in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani in parcurile auto. Cel mai mare numar de tichete a ajuns in Bucuresti – 549 vouchere. Au existat si puncte de colectare unde numarul de tichete a fost sub 10.

O suta de vouchere, distribuite in Arad pentru Programul "Rabla", de patru ori mai putin fata de numarul solicitarilor, au fost epuizate in jumatate de ora, scrie Mediafax.

Fiecare dintre cele cinci puncte de colectare a primit cate 20 de vouchere, insa numarul masinilor vechi asezate la cozi in timpul noptii a fost de aproximativ 400.

"A fost dezamagire mare printre oameni, au mai fost si certuri intre ei. Firma noastra a primit 60 din cele 100 de tichete alocate judetului, pentru ca avem trei puncte de colectare acreditate, insa am avut peste 200 de masini aduse, iar multi alti proprietari ne-au sunat sa ne intrebe daca mai prind tichete", a declarat administratorul Truck Auto Center, Viorel Mogos.

Conform sursei citate, repartizarea tichetelor in ordinea sosirii solicitantilor s-a facut in 30 de minute.

"Anul trecut am primit de zece ori mai multe tichete, adica 600, iar acum doi ani am avut peste 1300. Imediat ce beneficiarii vor fi confirmati in sistem, vom solicita voucherele pentru seria urmatoare", a adaugat Mogos.

In judetul Arad sunt inregistrate in circulatie aproape 90.000 de autoturisme mai vechi de zece ani, care pot fi admise in Programul "Rabla".

La Brasov, cele 128 de vouchere
pentru Programul "Rabla" s-au epuizat in mai putin de doua ore.

Societatea Remat Brasov, unde s-au strans peste o suta de masini, a inceput distribuirea voucherelor de la ora 08.30, iar pana la ora 10.00 au fost epuizate toate.

"Stau aici de aproape trei saptamani si nu am prins niciun voucher. Nu este posibil sa se dea atat de putine. Am inteles ca au fost date doar 16 vouchere, iar noi suntem aici cel putin o suta. E o bataie de joc. E al doilea an cand plec inapoi cu masina“, a spus proprietarul unei Dacii.

Cele trei centre din judetul Constanta incluse in programul "Rabla" au primit 147 de vouchere, insa cererea a fost de cel putin doua ori mai mare.

"Astazi a inceput acest program. S-au creat cozi, oamenii asteapta la rand si ii vom lua in ordinea pe care au stabilit-o. Noi vom verifica documentele, iar cei care au documentele in regula si masinile corespund vor intra in programul Rabla, cei care nu corespund... Asta este, nu avem ce face. Noi suntem numai distribuitori ai Fondului de Mediu, nimic mai mult. Daca ne dau o mie de vouchere, noi dam o mie", a spus patronul societatii, Constantin Malciu.

Un numar de 99 de tichete distribuite in judetul Sibiu prin Programul "Rabla" au fost epuizate, patru dintre punctele de colectare distribuind inca de sambata voucherele care le-au fost repartizate.

Vaslui: Cele 48 de vouchere distribuite prin Programul "Rabla" au fost epuizate in aproximativ o ora.


Fiecare centru de colectare a primit cate opt vouchere, fapt ce a starnit indignare in randul posesorilor de masini vechi, multi dintre ei ramanand cu autovehiculele la poarta.

"Detinatorii de masini au venit inca de duminica dimineata, iar unii au si dormit aici peste noapte ca sa fie siguri ca nu-si pierd randul. Cum era de asteptat, azi dimineata (n.r.-luni) a iesit cu scandal, tinand cont de numarul mic de tichete repartizate judetului la o cerere foarte mare. Evident, unii proprietari de masini nu au plecat de la poarta centrului, desi li s-a explicat ca stau degeaba", a declarat seful centrului Remat Vaslui, Gabriel Tabacaru.

Aproape 290 de colectori (REMAT-uri) si peste 100 de dealeri auto s-au inscris anul acesta in Programul "Rabla". In acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou in valoare de 6.500 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri