Platforma de anunturi auto mobile.international GmbH, detinuta de portalul de licitatii eBay, va inchide la 1 iulie site-ul din Romania, mobile.ro, si pe cel din Polonia, pl.mobile.eu.
Mobile.ro a intrat pe piata romaneasca a anunturilor auto in octombrie 2008. Portalul era anul acesta pe locul 2 in Romania la anunturi de vanzari masini dupa Autovit.ro.

"Platforma mobile.ro si cea din Polonia se inchid de la 1 iulie. Daca veti accesa site-ul mobile.ro veti fi automat transferat pe mobile.de", au declarat pentru wall-street.ro surse din piata.

Contactati de wall-street.ro, reprezentantii site-ul nu au comentat subiectul pana la ora publicarii acestei stiri.

In luna mai a acestui an, pe portalul mobile.ro erau postate 27.000 de anunturi cu autoturisme, din care circa 10.000 apartineau persoanelor fizice. In anul 2010, mobile.ro avea 500.000 de vizitatori pe luna. Peste zece angajati lucreaza pentru mobile.ro.

Originile site-ului mobile.ro se gasesc in Germania, compania-mama fiind mobile.international GmbH, o piata de vehicule online fondata in 1995 si situata in Berlin.

Piata auto din Romania, in crestere de la an la an, a determinat compania germana sa intre pe aceasta piata. "Un comert electronic intens pe segmentul vanzari-cumparari de automobile noi si rulate, respectiv o crestere sustinuta a pietei de profil reprezinta cateva din motivele lansarii variantei in limba romana a site-ului mobile.de", a declarat in 2008, pentru wall-street.ro, Tim Hilpert, director international business mobile.international.

Pe mobile.ro persoanele puteau introduce concomitent pana la doua autovehicule si insera pana la cinci fotografii/autovehicul pentru o durata de 28 de zile. Distribuitorii din sectorul comercial puteau insera in domeniul lor pentru dealeri un numar nelimitat de anunturi cu texte de pana la 2.000 de caractere, alaturi de 15 fotografii/anunt.

Compania americana eBay a cumparat in 2004 site-ul mobile.de pentru suma de 152 milioane de dolari.

mobile.international, dupa ce va renunta la Romania si Polonia, va mai fi prezent in Germania (mobile.de), Italia (automobile.it) si Franta (automobile.fr).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri