Programul Rabla a demarat pe 10 iunie cu 25% din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice, acestea fiind epuizate in mai putin de doua ore in toata tara, cu toate acestea dealerii de masini spun ca anul acesta mai putini romani interesati de Remat au intrat in showroom.
“Am avut in ultima saptamana cinci clienti care au intrebat de programul Rabla si au cerut informatii suplimentare. Este un numar ceva mai mic decat anul trecut, tinand cont ca tichetul este acum valabil doar 45 de zile, adica un client are la dispozitie doar acest interval pentru se inscrie la dealer/producator”, a declarat Monica Burculet, director dealer Union Motors Car Sales, parte a New Kopel Group.

Union Motors Car Sales este dealer Opel si reparator autorizat Dacia si Renault.

Potrivit Silviu Dorobantu, director de vanzari la DAB Auto Serv, companie care comercializeaza marca Hyundai, faptul ca “programul Rabla a demarat cu intarziere fiind la inceput de sfarsit, creand o adevarata isterie la centrele de colectare, numarul persoanelor interesate de a achizitiona o masina Hyundai de la DAB Auto prin acest program este mai mic ca anul trecut”.

Programul Rabla a creat nemultumiri, unii oameni care au asteptat si trei saptamani pentru a-si casa masina au fost nevoiti sa plece cu ea acasa. Cu toate acestea, dealerii spun ca “distributia care tine cont de parcul de masini mai vechi de 10 ani este foarte buna. Trebuie sa avem in vedere si ca in acest an este prima data cand AFM ia masuri pentru a limita piata neagra a tichetelor, prin acest termen limita de utilizare a tichetului si prin faptul ca dupa optiunea de cumparare a autovehiculului ai 90 de zile la dispozitie pana la achizitie apoi tichetul expira”, a precizat Burculet.

Cel mai mare numar de tichete a ajuns in Bucuresti – 549 vouchere. Au existat si puncte de colectare unde numarul de tichete a fost sub 10.

Aproape 290 de colectori (REMAT-uri) si peste 100 de dealeri auto s-au inscris anul acesta in Programul "Rabla". In acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou in valoare de 6.500 lei.

VEZI care sunt judetele fruntase la distribuirea tichetelor Rabla



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri