Soferii nu vor mai fi obligati sa achite taxa pentru Autostrada Bucuresti-Constanta, facilitate care va fi aplicata in weekend, in zilele de vineri, sambata si duminica, pe durata verii din acest an, astfel incat sa fie evitate cozile la statia de taxare, a anuntat premierul Victor Ponta.
Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata, pentru sfarsitul de saptamana, prin ordin al secretarului de stat in ministrului delegat pentru Infrastructura, in subordinea caruia functioneaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, la solicitarea premierului Victor Ponta, relateaza Mediafax.

Astfel, incepand cu sfarsitul acestei saptamani si pana la 31 august inclusiv, in intervalul vineri ora 06.00-duminica ora 24.00, nu va mai fi perceputa o taxa pe Autostrada Soarelui.

Premierul, aflat in vizita oficiala in Kazakhstan, a precizat ca a cerut sa se renunte la aceasta taxa dupa ce a observat cozile din week-end la statia de taxare pe Autostrada Soarelui.

Presa a relatat ca, la sfarsitul saptamanii trecute, in minivacanta de Rusalii, soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intanzindu-se pe 20 de kilometri.

O masura similara a fost aplicata si in vara anului trecut, doar pentru luna august, cand Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se intorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti.

Astfel, taxa de pod a fost suspendata in toate zilele de vineri pentru sensul de mers Bucuresti-Constanta si in cele de duminica pentru sensul de mers Constanta-Bucuresti. In celelalte zile, taxa a fost platita.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri