Piata auto din Europa va continua probabil sa scada in 2014 si 2015, intrucat avansul somajului afecteaza cererea de consum, a declarat directorul general al Renault, Carlos Ghosn, citat de Bloomberg.
"Cred ca 2014 si 2015 vor fi in cel mai bun caz ani stabili in Europa. Mai realist, am putea vedea o noua scadere, poate nu atat de puternica precum in anii precedenti. Nu sunt foarte optimist in privinta situatiei din Europa, pentru ca nu vad ce va declansa cresterea, mai ales in industria auto", a afirmat Ghosn (foto), care conduce si compania nipona Nissan Motor, la care Renault detine o participatie de 43%, potrivit Mediafax.

La nivel global, piata auto va trece de la un record la altul, sustinuta de tarile cu economii emergente, a spus el.

Vanzarile auto din Europa au scazut la minimul a 20 de ani in mai, intrucat somajul din zona euro, la nivelul record de 12,2% in aprilie, a redus cererea.

"Atata timp cat exista o discutie despre deficite, consider ca va fi o greutate mare pe umerii consumatorilor", a declarat Ghosn pentru Bloomberg, adaugand ca ramane sceptic in privinta cresterii economiei in perioada urmatoare.

Seful Renault s-a aratat increzator ca incetinirea economica inregistrata de marile economii emergente, precum China, Rusia, Brazilia si India, este doar temporara, in timp ce alte tari din America Latina, Africa si Asia devin piete auto tot mai importante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri