Politia Autostrazi foloseste, de vineri, un aparat prin care autoturismele date in urmarire sunt identificate pe loc, dupa ce o camera de filmat montata pe marginea drumului le surprinde placutele de inmatriculare, au anuntat oficiali ai Politiei Romane.
"Una dintre autospecialele de politie rutiera cu sistem radar, a fost echipata suplimentar, in urma parteneriatului cu Microsoft, cu o tableta PC cu conectivitate 3G/UMTS, precum si cu un sistem de identificare automata a numerelor de inmatriculare (automatic number plate recognition - ANPR), in paralel cu dezvoltarea sistemului informatic al Politiei Romane pentru a sustine conectarea in mod securizat cu terminale mobile", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, prin folosirea dispozitivului Tablet PC cu modem de date GSM, politistii pot accesa, de la fata locului, toate aplicatiile Politiei Romane sau ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, masina respectiva este dotata si cu cu sistemul de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare cu ajutorul caruia pot fi identificate automobilele semnalate ca furate, sistem care, pana acum, era folosit doar pe DN1, unde era montat pe camerele fixe.

In noua varianta, camera este montata pe un trepied, care, amplasata pe marginea drumului, citeste numerele de inmatriculare ale autoturismelor, dupa care, cu ajutorul unei aplicatii, verifica automat in baza de date cu masini furate. Sistemul detecteaza codul de tara si salveaza imaginile cu masina suspecta impreuna cu numarul camerei de supraveghere, data si ora la care s-a efectuat detectia si numarul de inmatriculare.

Conform Politei Romane o a doua masina a Politiei Autostrazi a fost dotata suplimentar cu un dispozitiv numit TachoScan, care permite citirea automata a datelor inregistrate de tahografele electronice folosite de soferii profesionisti, putandu-se astfel verifica rapid daca acestia au respectat orele de odihna impuse de lege.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri