Soferii din Capitala au fost supravegheati in trafic cu autospeciale neinscriptionate si motociclete de catre politistii de la Brigada Rutiera, care in urma actiunii au retinut opt permise de conducere si au amendat 71 de conducatori auto.
Brigada Rutiera a Capitalei a avut in trafic, in cursul acestei saptamani, echipe formate din autospeciale neinscriptionate si motociclete, "pentru a-i depista si sanctiona pe acei conducatori auto care respecta normele rutiere doar atunci cand observa echipajele inscriptionate ale politiei", se arata intr-un comunicat de presa, scrie Mediafax.

In urma actiunii au fost sanctionati 71 de soferi, au fost retinute opt permise de conducere in vederea suspendarii si a fost intocmit un dosar de cercetare penala. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale a depasit suma de 19.000 de lei.

Brigada Rutiera mentioneaza ca astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

"Intr-o mare proportie accidentul de circulatie este urmarea erorii umane, cauzata de un anume tip de comportament la volan. Atitudini inadecvate duc de regula la nenorociri pe drumurile publice, care de cele mai multe ori nu sunt intamplatoare, pentru ca la volan si cu piciorul pe pedala de acceleratie, unii soferi isi descarca toate energiile negative acumulate", a atentionat Brigada Rutiera a Capitalei.

Potrivit reprezentantilor Brigazii Rutiere, in trafic pot fi vazuti, de multe ori, soferi cum penduleaza de pe o banda de circulatie pe alta, fara sa-si ia cele mai elementare masuri de siguranta sau care depasesc coloana de masini oprita la semafor si se aseaza in fata.

"Gresind azi, gresind maine, scade responsabilitatea si creste riscul de accident. Asa devenim involuntar agresivi in conducere, imprevizibili pentru ceilalti soferi si usor, usor ajungem pe nesimtite potentiali provocatori de accidente. Lipsa unui echipaj rutier in trafic nu trebuie sa conduca la ideea ca in acea zona exista un vid sanctionatoriu pentru soferii indisciplinati", a mai precizat sursa citata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri