Noul Mercedes-Benz Clasa S este disponibil in Romania la un pret de pornire de 85.000 euro cu TVA pentru modelul diesel S 350 BlueTEC cu ampatament scurt.
Cel mai scump model costa 114.000 euro cu TVA, S 500 cu ampatament lung (455 CP).

Exista trei versiuni de motorizare, doua diesel S 350 BlueTEC, S 300 BlueTEC HYBRID si doua pe benzina, S 400 HYBRID si S 500, cu ampatament lung si scurt.

Noua Clasa S este prima masina din lume capabila sa detecteze neregularitatile drumului din fata masinii. Daca sistemul Road Surface Scan detecteaza astfel de probleme ale drumului prin intermediul camerei stereo, un alt sistem, Magic Body Control, regleaza instantaneu suspensia pentru a face fata situatiei. Acest sistem inovator de suspensie este disponibil optional pentru modelele echipate cu motoare cu opt cilindri. Echiparea standard a noii Clase S include sistemul de amortizare adaptiva, controlat electronic si o versiune imbunatatita a sistemului de suspensie pneumatica Airmatic.

Aproape 500 de LED-uri lumineaza drumul, masina, interiorul si portbagajul. In functie de dotarea masinii, LED-urile pot alimenta: farurile - fiecare include pana la 56 de LED-uri; stopurile - fiecare include 35 de LED-uri (plus 4 pentru lampa de ceata spate); interiorul (inclusiv iluminarea ambientala) - aproximativ 300 de LED-uri.

Vizibilitatea soferului este imbunatatita de doua sisteme de asistenta electronica Adaptive Highbeam Assist Plus si Night View Assist Plus. Datorita unei noi camere video stereo si a unor senzori radar multistage, Clasa S are acum o vizibilitate artificiala de 360 de grade controlata electronic si poate detecta pericolele de pe drum mult mai eficient si rapid.

In premiera mondiala, noua Clasa S este echipata cu un sistem activ de parfumare a interiorului - "active perfuming system" oferit ca parte a pachetului Air-Balance. "Sistem activ" inseamna ca sistemul de parfumare se porneste/ opreste manual, iar intensitatea de parfumare este si ea reglabila manual. Sistemul de parfumare individualizeaza mirosul interiorului masinii. El nu modifica mirosul interiorului permanent, iar moleculele de parfum nu afecteaza suprafetele habitaclului sau hainele pasagerilor. Parfumul este discret, moderat si se disipa rapid.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri