Un Ferrari NART Spyder din 1967 a fost vandut la o licitatie in Statele Unite pentru 27,5 milioane de dolari, cea mai mare suma platita vreodata pentru o masina a producatorului italian si un record pentru orice masina cumparata la o vanzare publica in SUA, transmite Bloomberg.
"NART Spyder este o masina deosebita. Aceste masini sunt atat de rare. Sunt printre cele mai frumoase dintre toate modelele Ferrari. Unii dintre cei mai mari colectionari din lume detin unul, iar Steve McQueen a incercat sa il cumpere pe acesta dupa ce l-a accidental pe al sau", a declarat John Collins, dealer in Marea Britanie, participant la licitatia organizata de RM Auctions pe coasta de vest a SUA, scrie Mediafax.

Automobilele Ferrari din anii ’50 si ’60 sunt cele mai valoroase masini din lume, dominand atat licitatiile publice, cat si piata privata.

Estimata de RM la un pret de 14-17 milioane de dolari, decapotabila Ferrari NART Spyder a fost inscrisa la licitatie de familia defunctului Eddie Smith Sr, unicul proprietar al acesteia.

NART Spyder a fost numit dupa North American Racing Team, iar Ferrari a construit numai 10 astfel de bolizi.

Potrivit dealerilor, cumparatorul este antreprenorul canadian de moda Lawrence Stroll, pasionat de cursele de masini, care a licitat printr-un intermediar. Stroll nu a putut fi contactat pentru confirmarea achizitiei. Lawrence Stroll a construit Tommy Hilfiger intr-un brand global, in anii ’90.

Banii obtinuti de familia Smith vor fi donati pentru caritate.

Pretul, care include si comisioanele, este al doilea ca marime obtinut vreodata in lume pentru o masina la o licitatie publica, dupa cel de 19,6 milioane de lire sterline (29,7 milioane dolari) al unui Mercedes-Benz W196 din 1954, cu care Juan Manuel Fangio a castigat doua Grand Prix-uri.

Acest automobil a fost vandut de casa de licitatii Bonhams in Goodwood, Marea Britanie, pe 12 iulie.

NART Spyder a fost descris de McQueen "ca una din chestiile acelea rosii italienesti", in filmul "The Thomas Crown Affair" in care a jucat cu Faye Dunaway.

Steve McQueen a fost atat de impresionat de masina decapotabila incat a devenit unul dintre cei 10 proprietari initiali. La acea vreme, masina ar fi costat circa 15.000 de dolari, potrivit dealerilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri