Soferii care vor circula pe autostrada intre Pitesti si Constanta vor fi obligati sa achite o taxa, iar din banii astfel colectati vor fi acoperite costurile de modernizare a centurii de sud a Capitalei, reiese din declaratiile premierului Victor Ponta.
"Sa va dau si vestea proasta: centura sud se face, dar nu se face din banii nostri si va fi practic cu taxa, adica va fi de la Pitesti pana la Constanta. Eu va zic adevarul, ca dupa aia o sa spuneti cum e cu taxa. Nu va fi mare taxa, dar...Deci, Pitesti-Constanta, intri la Pitesti si te dai jos la Constanta de pe autostrada, dar va fi cu taxa", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat in inspectie pe centura de sud a Capitalei, scrie Mediafax.

In primavara acestui an, ministrul pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, declara ca tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov si Craiova-Pitesti, precum si centura sud a Bucurestiului, pe care autoritatile isi propun sa le construiasca prin concesiune pana la alegerile din 2016, vor fi taxate dupa intrarea in exploatare, iar cuantumul taxei se va baza pe un calcul de 3 euro pe suta de kilometri.

FLUIDIZAREA TRAFICULUI: Primul pas pentru pasarele pe centura Capitalei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri