Modelul Ford B-MAX, primul autoturism fabricat in Romania care obtine 5 stele la Euro NCAP, este cel mai bine vandut monovolum compact de pe piata europeana in primul semestru al anului 2013 cu o cota de piata de 15,8% in segmentul sau.
Clientii europeni au cumparat peste 38.000 monovolume compacte B-MAX in primele sase luni ale anului 2013. Cresterea vanzarilor a dus la clasarea pe primul loc in segmentul sau pe pietele din Germania si Marea Britanie in al doilea trimestru.

Peste 80% din unitatile B-MAX vandute sunt echipate cu Ford SYNC cu Emergency Assistance, 43% cu motorul Ford EcoBoost de 1 litru si 22% cu sistemul Active City Stop

Productia B-MAX a inceput la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat in toate pietele europene in luna noiembrie.
B-MAX a depasit la capitolul vanzari modelele Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz si Opel/Vauxhall Meriva in primul semestru al anului 2013.

B-MAX prezinta sistemul de acces usor (Ford Easy Access) care asigura un acces unic pentru pasageri si bagaj, datorita portierelor fata cu balamale si portierelor spate glisante, ce integreaza montantii centrali. B-MAX a obtinut punctajul maxim de 5 stele din partea autoritatii independente de testare a sigurantei la coliziune, Euro NCAP. Modelul ofera tehnologia Ford MyKey, unica in industria auto, care permite parintilor sa implementeze restrictii soferilor tineri, pentru un nivel sporit de siguranta.

Ford Europa este responsabil pentru fabricarea, vanzarea si deservirea autovehiculelor Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 47.000 de angajati la unitatile de productie detinute integral si aproximativ 67.000 de angajati daca se iau in considerare companiile mixte si operatiunile neconsolidate.

Cititi si Test cu Ford B-Max, cel mai tehnologic autoturism construit in Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri