Guvernul va introduce, din luna septembrie, accize si pentru vehicule si motoare cu capacitate peste 100 cai putere cu care sunt dotate iahturile, alte nave si ambarcatiunile de agrement, in categoria platitorilor de accize fiind introduse si persoanele fizice.
Decizia a fost luata prin ordonanta aprobata in sedinta de marti, relateaza Mediafax.

Astfel, ordonanta prevede introducerea motoarelor cu capacitate de peste 100 CP destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement in sfera de aplicare a accizelor nearmonizate, avand in vedere faptul ca motoarele navelor nu sunt intotdeauna integrate ambarcatiunilor.

"Este prevazuta introducerea persoanelor fizice in categoria platitorilor de accize in cazul vehiculelor si a motoarelor cu capacitate de peste 100 cai putere destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Guvernul a adoptat, la finalul lunii iulie, o ordonanta prin care accizele la alcool vor creste de la 1 septembrie, cand vor fi introduse si accize pentru bunuri de lux, precum masini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux si anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice, veniturile suplimentare din aceste accize fiind estimate la 300 milioane lei pentru anul curent. Masura a fost introdusa pentru a compensa impactul negativ al reducerii TVA la paine la 9%, calculat la 100 milioane de lei.

Persoanele fizice care efectueaza achizitii intracomunitare de iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, masini de peste 3.000 cmc si motoare de peste 100 CP destinate iahturilor si ambarcatiunilor pentru agrement vor depune o declaratie de accize la autoritatea competenta pana la data prevazuta pentru plata acestor accize, numai atunci cand datoreaza accize. Modelul declaratiei se reglementeaza prin ordin al presedintelui ANAF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri