Masinile au devenit PC-uri pe roti, iar imaginea constructorilor auto este acum la mana hackerilor. In America, cercetatorii au apelat la doua grupuri de hackeri pentru a demonstra slabiciunile software din autoturisme, scrie detroitnews.com.

Hackerii au actionat, prin intermediul unui laptop, franele unei masini la viteza de autostrada, au preluat directia si au oprit motorul in mers.

Laptopul a fost conectat la mufa OBD din autoturism, prin intermediul careia mecanicii afla problemele si sterg erorile.

Acestia au mai demonstrat ca pot accelera, frana, controla geamurile electrice, luminile, centurile de siguranta, vitezometrul si indicatorul de carburant.

Un alt grup de hackeri s-a conectat la computerul masinii printr-un telefon mobil, Bluetooth, CD player sau chiar prin sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri. Ei au spus ca pot deschide o masina si pot pleca cu ea.

In 2009, cercetatori americani au testat securitatea unor calculatoare instalate in masini si au aratat ca sunt vulnerabile. Ingineri GM au respins munca acestora, dar dupa ce au citit raportul si-au dat seama ca exista cai de acces libere spre computerele din autoturisme si s-au grabit sa le izoleze.

Ford si General Motors au spus ca iau in serios problema de securitate, iar Toyota sustine ca are cele mai sigure calculatoare in masini si ca nu pot fi sparte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri