Dacia ar putea deschide o noua fabrica daca vanzarile continua sa creasca si ar putea lua in calcul dezvoltarea unui model din clasa mica, de oras, in timp ce o masina sport nu intra in vederile producatorului auto, scrie revista britanica Autocar.

Fabrica din Romania a Dacia functioneaza la capaciate maxima, iar operatiunile din India si Maroc se extind rapid. Dacia ar putea avea nevoie in cele din urma de o noua fabrica daca va continua sa creasca, a admis directorul de marca al Dacia, Rafael Treguer, intr-un interviu acordat Autocar la salonul auto de la Frankfurt, scrie Mediafax.

"In viitorul apropiat va trebui sa vedem unde ne situam", a declarat directorul de marca al Dacia.
Dacia se va concentra pe gama actuala de modele, inainte de a lansa altele noi, a spus el. Dupa ce a introdus sase modele noi in 2012 si alte noutati in acest an, Dacia, detinuta de grupul francez Renault, "trebuie sa lucreze cu aceasta gama pentru a creste vanzarile si notorietatea", a adaugat Treguer.

"Sigur ca pe viitor vom dezvolta noi produse, insa doar pe segmentul de serie. (...) Nu vom dezvolta niciodata un produs de nisa", a declarat el, respingand astfel speculatiile ca ar putea fi pregatita o masina Dacia dezvoltata de divizia Renaultsport sau chiar un model sport Dacia, noteaza Autocar.

Un posibil viitor model ar putea fi o masina de oras Dacia, insa o astfel de masina ar insemna o abatere de la strategia brandului de a folosi o platforma comuna pentru modelele sale.

"Este un poate in privinta unei masini de clasa mica, dar este prea devreme sa ne pronuntam si in mod cert nu a fost luata nicio decizie", a spus oficialul Dacia.

In schimb, Dacia isi concentreaza eforturile pe cresterea notoritatii brandului pentru a mentine cresterea constanta a ultimilor noua ani de la lansarea in Europa in 2004.

"Brandul are inca o notorietate redusa. Avem nevoie de mai multa publicitate, dar intr-un mod inteligent si memorabil, intrucat bugetele noastre nu sunt uriase. Trebuie sa avem impact si sa fim vazuti, poate cu umor ca in Marea Britanie, dar niciodata intr-un mod care sa afecteze pretul masinilor noastre", a declarat Treguer.

Dacia va prezenta marti, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Duster, cu un exterior mai modern si un interior schimbat, cu tapiterii noi si o noua plansa de bord. Modelul vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflecta apartenenta la modelele 4x4.

Duster, primul SUV al Dacia, a fost lansat in 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri