Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda producatorului de componente auto Faurecia un imprumut de 122,5 milioane de euro pentru dezvoltarea operatiunilor companiei in mai multe tari, inclusiv Romania.

BERD va contribui cu 40 de milioane de euro la finantarea imprumutului, urmand ca restul sumei sa fie asigurata de un sindicat de banci comerciale, scrie Mediafax.

Finantarea va sustine planul de investitii al Faurecia in patru tari in care opereaza BERD, respectiv Maroc, Polonia, Romania si Rusia, potrivit unui comunicat al bancii.

Faurecia este al saselea mare producator de componente pentru automobile la nivel mondial si al treilea in Europa, in functie de venituri.

Compania este specializata in productia de scaune auto, tehnologii de control al emisiilor, sisteme de interior si exterior pentru automobile, si este listata la bursa NYSE Euronext din Paris.

In Romania, Faurecia detine unitati de productie la Craiova, Talmaciu si Mioveni, unde fabrica scaune auto, sisteme pentru interior si sisteme de control al emisiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri