PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producator auto din Europa, ar putea vinde o participatie la grup constructorului chinez de vehicule Dongfeng Motor, pentru finantarea extinderii activitatilor in afara continentului, au declarat doua surse apropiate situatiei, transmite Bloomberg.

Discutiile sunt in faza preliminara si nu a fost luata o decizie, au spus sursele, scrie Mediafax.

Vanzarea participatiei ar putea face ca familia Peugeot, care detine in prezent 25,5% din titluri, sa piarda controlul asupra grupului.

Peugeot a inregistrat in primul semestru pierderi operationale la divizia auto in valoare de 510 milioane de euro si pierde cota de piata in Europa in favoarea Volkswagen, liderul regiunii.

Pentru extinderea activitatilor in strainatate, Peugeot s-a asociat deja cu Dongfeng, iar in iulie au inaugurat o a treia uzina comuna, in vederea fabricarii a patru modele in China.

Purtatorii de cuvant ai Peugeot si Dongfeng au refuzat sa comenteze.

"Nu trebuie sa ne opunem schimbarilor, in special intr-o situatie atat de dificila. Conditiile s-au schimbat in industria auto si trebuie sa ne adaptam la noul mediu", a declarat Serge Maffi, lider al sindicatului GSEA la Peugeot.

Directorul general al grupului, Philippe Varin, intentioneaza sa elimine 11.200 de locuri de munca in Franta pana in 2015 si sa inchida o fabrica de asamblare in Aulnay, langa Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri