Cristian Gubandru20 Septembrie 2013 in Auto

Opel reduce pretul modelului electric Ampera cu 4.600 euro


Opel reduce pretul modelului electric Ampera cu 4.600 euro

Modelul electric Opel Ampera disponibil din iulie 2012 la DiBas, Radacini Motors si Union Motors, are din septembrie un pret cu 4.600 euro mai mic si costa 39.900 euro cu TVA.

O baterie litiu-ion de 16 kWh alimenteaza motorul electric de 150 cp. Sistemul de propulsie electrica Voltec al Ampera genereaza un cuplu instant de 370 Nm, ce propulseaza autovehiculul de la zero la 100 km/h in aproximativ noua secunde si asigura o viteza maxima de 161 km/h.

In modul autonomie extinsa, care se activeaza ori de cate ori bateria a atins starea minima de incarcare, puterea este furnizata de un generator actionat de un motor pe benzina de 1.4 litri 86 CP. Autonomia extinsa permite o distanta de conducere totala de peste 500 de kilometri fara realimentare.

Ampera nu solicita prezenta unei infrastructuri dedicate pentru alimentarea cu energie electrica. Este suficienta reteaua de electricitate prezenta in fiecare locuinta sau cladire de birouri, intrucat bateria Ampera se poate incarca de la orice priza.

Recomandare Toyota a lansat in Romania noua generatie Corolla
Citeste si

mai multe articole din Auto