Hyundai Motor a inaugurat noul centru european de testare de la Nürburgring, Germania, reprezentand cea mai recenta investitie a companiei in infrastructura regionala.

Investitiile se ridica la 6,62 milioane euro. Noul centru de testare al companiei este pozitionat in apropierea celebrului circuit de la Nürburgring si va evalua parametri precum durabilitate si directie de drum pentru toate autovehiculele Hyundai.

Constructia noii cladiri Hyundai Motor, ce se intinde pe o suprafata de 3.622 mp a fost demarata in iunie 2012 si a fost finalizata in mai putin de 15 luni. Centrul cuprinde patru etaje si include ateliere noi si spatiu dedicat birourilor si invitatilor.

Facilitatea de la Nürburgring reprezinta o extindere a centrului european de cercetare si dezvoltare din Rüsselsheim, Germania, care a devenit sediu pentru diviziile europene responsabile de design si tehnologie inca din anul 2003.

In cadrul testelor desfasurate la centrul european, fiecare autovehicul va efectua 480 de ture de circuit in conditii de condus neprielnice, astfel, simuland un rulaj de aproximativ 180.000 kilometri in mai putin de sase saptamani.

Pe parcursul testelor, vor fi monitorizati, in mod constant, parametri precum sistemul de directie, suspensiile, tinuta de drum si manevrabilitatea. Rezultatele vor fi furnizate catre echipa de dezvoltare, astfel inginerii Hyundai vor putea efectua in timp util orice modificare, respectand cerintele clientilor europeni.

Circuitul de la Nürburgring este recunoscut pentru nivelul ridicat de dificultate, dispunand de o suprafata de 20,8 kilometri de asfalt. Diferenta dintre cel mai inalt punct al circuitului si cel mai jos este de 300 metri, oferind unghiuri de inclinare in rampa si panta de 17% si respectiv 11%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri