Continental isi concentreaza productia europeana a pompelor de alimentare cu combustibil intr-o noua fabrica la Brasov, in care a investit 40 de milioane de euro.

In fabrica Fuel Supply componenta a diviziei Continental Powertrain vor lucra 500 de persoane pana la finalul anului.

Capacitatea maxima de productie este de 7 milioane de bucati de pompe de combustibil pe an.

"Din moment ce Brasov este principala noastra unitate de productie din Europa, se va lucra indeaproape cu Dortmund si Bebra. Grupam trei competente principale aici, fabricarea de pompe de alimentare cu combustibil electrice, turnarea lor in forme si asamblarea de unitati complete de alimentare cu combustibil," a declarat Markus Distelhoff, directorul unitatii comerciale Fuell Supply.

Noua fabrica va fi prima "unitate integrata" a unitatii Fuel Supply in Europa.

"Producatorii de automobile au inmultit numarul de modele construite in ultimii 20 de ani, astfel incat trebuie sa ne asiguram ca procesele noastre de productie sunt flexibile. In trecut, pe o linie de productie se puteau face trei modele, dar acum, pe aceeasi linie in Brasov suntem capabili sa producem 16 variante", mai spune Distelhoff.

Printre inovatiile de la aceasta fabrica se numara si un concept de transport intern care elimina paletii sau cutiile de carton care ocupa spatiu in fabrica. Partile primite, intra in cutii de plastic standardizate pe care un sistem semi - automat le transporta apoi la locurile de munca.

"Acest sistem de zone libere de paleti va ajuta sa ne scurtam timpii de productie si reducerea stocurilor. De asemenea, fabrica va fi mai ordonata, deoarece nu va fi nici mai mult de impachetat in zona de productie, reducand astfel riscul de contaminare", explica Rainer Kehnscherper , directorul general al Continental Powertrain Romania.

A fost, de asemenea, posibil sa se reduca drastic timpul tampon (de obicei circa trei zile de productie) in eventualitatea unei opriri din lucru. Conceptul de intretinere este orientat spre Total Productive Maintenance ( TPM ), ceea ce inseamna ca intreruperile nu pot duce, eventual, la o intrerupere extinsa a activitatii.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii ale companiei sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent circa 12.000 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri