Un numar de 27 de treceri de pietoni din Sfantu Gheorghe au fost semnalizate cu mesajele bilingve "Priveste in dreapta" si "Priveste in stanga", in conditiile in care una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse in judetul Covasna este traversarea neregulamentara.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Inspectoratului de Politie Judeteana (IPJ) Covasna, mai multe treceri de pietoni din municipiul Sfantu Gheorghe au fost semnalizate cu mesaje de avertizare bilingve, transmite Mediafax.
Astfel, la initiativa Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, cu sprijinul Serviciului Rutier si al Politiei Sfantu Gheorghe - Biroul Rutier, in parteneriat cu Primaria Sfantu Gheorghe si cu o societate comerciala al carei obiect de activitate consta in producerea materialelor publicitare, a fost demarata actiune de inscriptionare cu mesaje de avertizare a unui numar de 27 de treceri de pietoni.
Mesajele de avertizare - "Priveste in dreapta" si "Priveste in stanga" - au fost scrise pe asfalt, de fiecare parte a trecerilor de pietoni, in limbile romana si maghiara.
In comunicat se precizeaza ca, in judetul Covasna, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave o constituie traversarea neregulamentara.
Potrivit IPJ Covasna, actiunea are loc si in contextul inceperii noului an scolar, cand traficului creste semnificativ, iar unul dintre obiective il reprezinta informarea pietonilor asupra necesitatii asigurarii temeinice inainte de traversarea strazii, chiar daca acest lucru se intampla in locurile special amenajate si semnalizate.
Trecerile de pietoni semnalizate cu mesajele respective sunt situate in apropierea unitatilor scolare, dar si in zonele intens circulate sau unde au fost inregistrate accidente rutiere grave.

Sursa foto: captura antena.3.ro via Mediafax.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri