Multi dintre noi si-au imaginat masina perfecta. Mai putin au reusit, avand ceva talent la desen, sa schiteze modelul perfect. Altii au reusit sa achizitioneze modelul dorit pe care l-au aranjat dupa propria dorinta inimii. Foarte putini dintre noi, insa, au ajuns sa isi vada pe strada modelul aparut dupa nopti de insomnii si zile inntregi petrecute in fata plansetei sau a calculatorului. Sunt mai putin de 600 de design-eri, in intreaga lume, ce s-au impus ca specialisti in acest domeniu foarte select si exclusivist. Pretul nu a fost mic, ei s-au dedicat in intregime muncii, dar au devenit nume sonore ale artei auto contemporane.

Luc Donckerwolke este unul dintre acestia. El este un om multicultural in adevaratul sens al cuvantului. Este nascut in Peru, are cetatenie belgiana si a studiat in Africa, Europa si America de Sud. Din 1996 a lucrat alaturi de Audi, insa in 1998 a avut ocazia sa se alature constructorului Lamborghini, brand detinut de Audi. El este responsabil pentru A4 Avant, Lamborghini Gallardo, Murcielago si al conceptului Miura. Revigorarea producatorului italian se datoreaza managementului impecabil al nemtilor, insa sunt voci ce sustin ca adevaratul artizan este Donckerwolke si imaginatia sa.

Peter Pfeiffer a reusit sa imprime modelelor sale eleganta si putere. Deseneaza de aproape 30 de ani ca director al departamentului de design pentru Mercedes-Benz. El este cel responsabil pentru toate modelele aparute din 1978 si pana acum. Cu siguranta este unul dintre cei mai importanti artisti ai momentului. Ca masura a talentului sau trecem in revista senzationalul SLR McLaren.

Camilo Prado este unul dintre putinii artisti ce au avut ocazia sa aduca la lumina spiritul unui constructor auto cu o istorie impresionanta. El este cel caruia Ford i-a cerut sa construiasca cea mai stralucitoare masina produsa sub acest brand: Ford GT. Dar, GT-ul este deja istorie, Prado a incantat intre-timp cu modele ca Shelby Cobra sau conceptul GR-1. Pana acum, GT-ul este cel mai important model al sau, iar pentru asta, designerul, trebuie inclus in topul celor ce au marcat industria auto.

Tom Peters un perfectionist. Criticii sai sustin ca a plecat in cautarea perfectiunii si ca este deja prieten cu ea. Una dintre cele mai puternice masini a fost redesenata de Peters: C6 Corvette. Chevrolet si-a asigurat prin acest remake un urmas demn de predecesorul sau. Pentru ca marile spirite nu se multumesc cu o singura supermasina, Peters a creat pentru GM nu mai putin memorabilul Cadillac XLR modelul care nu poate sta decat in compania selecta a brandurilor de lux ca Mercedes sau Jaguar.

Ken Okuyama este un samurai modern. A lasat deoparte sabia si a ales creionul. Decizia s-a dovedit a fi cea corecta. Dupa ce a desenat pentru Porsche, GM si alti constructori asiatici, Okuyama a devenit cel mai important designer al casei Pininfarina. El este autor, poate, al celui mai important Ferrari construit pana acum.

Ferrari Enzo modelul aparut in memoria celui care a construit prima masina cu acest nume. Okuyama este apreciat pentru natura sa de jucator in echipa, dar si pentru faptul ca acolo unde joaca isi lasa indiscutabil amprenta.

Apropiatii spun ca, Chris Bangle este o persoana perseverenta si rabdatoare. Cea de-a doua calitate ia fost de mare ajutor atunci cand, dupa ce a desenat noua Serie 7, in 2002, au existat multe voci ce il contestau. Bangle a asteptat, nepasator ca profanii sa accepte designul sau, poate prea futurist pentru momentul respectiv.

Astazi, artistul se poate mandri, daca e nevoie, atat cu noua Serie 5 si sportivul Z4, dar si cu Mini si Rolls-Royce, modele ce poarta semnatura sa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri