Grand Cherokee a primit anul acesta un facelift, care vine cu tehnologii noi, unele pentru prima oara pe un model Jeep, printre care o cutie automata in 8 trepte, Cruise Control adaptiv cu functie stop, avertizare in caz de coliziune frontala cu functie de atenuare a impactului, sistem Uconnect cu ecran tactil 8.4” cu comanda vocala, suspensie Quadra-Lift (garda la sol de 28 cm) si sisteme de management al tractiunii Jeep Selec-Terrain and Selec-Track.

Versiunea facelift face caroseria moderna si eleganta a celei de-a patra generatii si mai atragatoare prin faruri mai subtiri cu lumini de zi LED (DRL) si stopuri mai mari cu iluminare LED.

Designul exterior atrage atentia prin noi combinatii de culori, un nou design al jantelor, tevi de esapament duble in standard, o grila mai scurta in inaltime cu sapte fante, un spoiler spate mai mare si mai aerodinamic, noi bare de protectie si un hayon restilizat.

In echiparea Overland, cea pe care am condus-o in timpul testului organizat de Autoitalia la Predeal, Grand Cherokee are mai multe elemente de design in culoarea caroseriei, ornamentele barei de protectie din partea din fata si din spate, protectiile rotilor si partea de jos a panourilor dintre roti. In plus, SUV-ul dispune si de jante din aluminiu de 20” cu cinci spite, colorate in nuanta Mineral Grey.

Modelul de test Grand Cherokee Overland a avut un pret de 65.000 euro cu TVA, beneficiind de noua transmisie automata in 8 trepte si motorul de 3.0 litri turbo V6 250 CP cu injectie directa electronica Common Rail dotat cu tehnologie Multijet II.

Noul Jeep Grand Cherokee poate atrage acum foarte usor clientii premium datorita calitatii materialelor, confortului oferit, insonorizarii excelente si performantelor oferite de motorul diesel de 250 CP. In afara orasului, SUV-ul a consumat sub 8 litri la 100 de km, chiar daca am condus in modul sport sau am schimbat manual treptele.

De la 0 la 100 km/h, Jeep Grand Cherokee V6 ajunge in 8,2 secunde si atinge viteza maxima de 200 km/h.

Cel mai mare plus al versiunii facelift este noua trasmisie automata cu opt trepte de viteza, complet electronica, care echipeaza pentru prima oara un model Jeep.

Transmisia este foarte rapida, schimbarile treptelor se face lin fara sa observam, datorita unui program software care poate evalua parametri diferiti ai acceleratiei, cuplului, vitezei de deplasare si eventualele solicitari de mai multa putere primite de la sofer pentru ca viteza si momentul cuplarii unei trepte de viteza sa fie optime conditiilor specifice in care se gaseste.

Versiunea Overland a avut scaune din piele Nappa si plansa de bord cu cusaturi in contrast. La ambianta placuta, in SUV-ul cu scaune din piele, contribuie sistemul audio premium surround Hardman Kardon de 825 watt, care se aude excelent, asa cum le place americanilor. Modelul este farbicat in Detroit.

Senzatia de libertate in echiparea Overland este accentuata de acoperisul amovibil actionat electric CommandView ce se extinde de la parbriz pana la partea posterioara a autovehiculului.

Odata cu versiunea facelift, Grand Cherokee a primit si un volan cu trei spite si insertii din lemn.

Cel mai mic pret pentru versiunea restilizata a Jeep Grand Cherokee este de 54.000 euro cu TVA (Limited) si poate ajunge la 91.000 euro cu TVA ( SRT).

Autoitalia estimeaza pentru noul Grand Cherokee vanzari de 30-40 de unitati pe luna, iar anul viitor se asteapta la livrari de peste 300 de unitati.

Concurentii Jeep Grand Cherokee sunt VW Touareg, BMW X5, Audi Q7, Range Rover Sport, Mercedes ML, Infiniti FX.

Mai multe informatii despre noul Jeep Grand Cherokee sunt disponibile aici.

Date tehnice Jeep Grand Cherokee facelift 3.0TD V6 AT8 250CP Overland:
Motor: 2987 cc diesel
Transmisie automata cu 8 trepte
Putere maxima (cp/rpm) 250 (4000)
Cuplu maxim Nm (rpm) 570 (1800)
Viteza maxima (km/h) 202
Acceleratie (0-100km/h) 8,2
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 9,3/ 6,5/ 7,5
Capacitate rezervor: 94 litri
Volum portbagaj litri: 782
Lungime: 4,82 metri
Latime: 1,94 metri
Inaltime: 1,80 metri
Emisii CO2 g/km: 198g/km
Masa proprie (kg) 2.403
Garda la sol: 28 cm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri