Constructorul auto suedez Volvo Cars, filiala a grupului auto american Ford Motor Co., a anuntat luni rechemarea la service a aproximativ 158.000 de autovehicule vandute in intrega lume, din cauza unor posibile defectiuni la frana de mana, informeaza Rompres.

De aceasta retragere sunt afectate modelele Volvo S40 si V50 produse in 2004, 2005 si inceputul lui 2006, constructorul suedez indicand ca este posibil ca unele dintre aceste autoturisme sa prezinte o slabire a cablurilor la frana de mana, slabire care afecteaza performantele de franare ale autovehiculului.

Purtatorul de cuvant de la Volvo Cars, Christer Gustafsson, a precizat ca din cele 158.000 de autovehicule rechemate la service, doar 21.800 se gasesc in Suedia, restul fiind comercializate pe toate celelalte piete, in special in SUA, Marea Britanie si Germania. Potrivit acestuia, au fost semnalate cazuri in care autovehiculele au pornit de pe loc desi aveau motorul oprit si frana de mana trasa, insa nu au fost inregistrate victime.

Constructorul suedez anunta ca a trimis deja instiintari tuturor proprietarilor de autovehicule care ar putea sa aiba probleme. Acestia sunt rugati sa mearga la service pentru a verifica modul de functionare a franei de mana, o interventie care dureaza aproximativ o ora, iar costurile sunt suportate de firma Volvo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri