In luna mai, in Europa, s-au cumparat cu 9,6% mai multe masini decat in aceeasi luna a lui 2005. Numarul masinilor vandute este de aproape 1,5 milioane unitati. Singurele companii ce au inregistrat scaderi ale vanzarilor sunt francezii de la Renault si cei de la Peugeot-Citroen (PSA).

Castigatorii luni mai sunt italienii de la Fiat si grupul german Volkswagen. Chiar daca aceasta situatie se datoreaza grevei soferilor de transport international, Fiat a reusit sa vanda nu mai putin de 85 de mii de unitati, cu aproximativ 60 de procente mai mult decat anul trecut.

Daca luam in calcul vanzarile in 26 de state ale Europei, de la inceputul anului s-au vandut aproximativ 6.8 milioane unitati. Cresterile sunt insa inegale si se datoreaza faptului ca VW si Fiat au aruncat pe piata produse noi. Impreuna au vandut 190 de mii de unitati in plus fata de anul trecut.

Codasii acestui studiu sunt francezii cu aproape 75 de mii de unitati mai putin, dar si gigantul DaimlerChrysler care a scazut cu 23 de procente, dupa ce a anuntat inchiderea productiei modelului Smart Roadster si inchiderea in iunie a productiei la ForFour.

Patru dintre cele cinci mari piete auto ale Europei au inregistrat cresteri in luna mai. Pe primul loc se situeaza Germania, utamata de Marea Britanie, Italia si Spania. Doar in Franta vanzarile au scazut cu 3 procente.

Luna mai s-a dovedit foarte prielnica si pentru producatorii de camioane. Procentual s-au vandut cu 17 procente mai multe masini de acest tip, decat in urma cu un an. In Europa s-au vandut de la inceputul anului, putin peste 230.000 de camioane de toate tipurile.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri