Veniturile grupului francez Renault au scazut cu 3,2% in trimestrul al treilea, la 8 miliarde de euro, dupa ce deprecierea monedelor in unele tari din America Latina a anulat impactul pozitiv al vanzarilor de autovehicule si preturile mai mari obtinute in Europa.

La noua luni, veniturile au scazut cu 1,5%, la 28,4 miliarde de euro, a anuntat Renault, scrie Mediafax.

Rezultatul grupului auto din trimestrul al treilea s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, care anticipau venituri de 8,5 miliarde de euro.

Producatorul auto a reiterat obiectivele ca divizia auto sa raporteze crestere a vanzarilor si profitului operational pe ansamblul anului in curs.

In Europa, vanzarile au crescut cu 22% in luna septembrie, sustinute de cererea pentru modelul crossover compact Captur, precum si pentru modelele Sandero si Logan ale diviziei Dacia, in contextul celui mai puternic avans consemnat de piata europeana in ultimii doi ani.

Chiar si cu revenirea din septembrie, piata auto din Europa este de asteptat sa scada pentru al saselea an consecutiv.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a sustinut o strategie de crestere a livrarilor catre pietele emergente, anticipand o crestere foarte puternica pe segmentul entry-level, vizat de Dacia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri