Gefco Romania, al doilea mare operator de transport de autovehicule si de logistica auto din Romania, a inaugurat in noiembrie un centru logistic la Arad pentru a atrage clienti din Europa Centrala si de Vest.

“Pentru a oferii solutii solide de distributie trebuie sa ai doua locatii, una in Bucuresti si una in Vest. Deschiderea noului centru logistic de la Arad face parte din strategia de dezvoltare a operatiunilor logistice in vestul tarii”, a declarat Christophe de Korver, director general Gefco Romania.

Compania se asteapta ca depozitul de la Arad sa aduca 100-200.000 euro din servicii de depozitare. In prezent are cinci clienti, printre care Carpat Sticks, Schneider, Electrolux, furnizorul auto Inergy Automotive, iar din ianuarie va avea inca un client din industria auto, din Franta.

Potrivit lui de Korver, "exista un nou tip de clienti care nu au activitate sau birouri in Romania dar vor sa aiba un depozit aici. Nu sunt companii mari, sunt medii si nu este rentabil pentru ele sa isi faca propriul depozit. De aceea au decis sa aiba o structura in Europa Centrala, de obicei in Slovacia sau Cehia, Ungaria si de aici fac afaceri in Romania, sau in unele cazuri isi pastreaza structura din Europa de Vest, din Germania sau Franta, Marea Britanie, Italia, si au nevoie de un depozit pentru un stoc de siguranta iar Bucurestiul este prea departe. Nu a fost in planurile noastre originale, insa piata romaneasca se dezvolta si sunt industrii care vor avea nevoie de noi”.

Depozitul din Parcul Industrial Cefin din Arad are 2.000 de metri patrati, iar Gefco are in plan sa extinda suprafata pana la 5.000 de metri patrati. Contractul de inchiriere este pe cinci ani, la un pret cu 5% mai mic fata de depozitul din Joita-Bucuresti. In 2011, Gefco platea o chirie de 3-4 euro pe metru patrat pentru 4.500 mp in Parcul Prologis, la 23 de km de Bucuresti.

Centrul logistic face parte dintr-un parc logistic de clasa A, are 4 rampe de incarcare/descarcare, panouri de izolare termica, sisteme de control al temperaturii si umiditatii, sisteme de monitorizare video si de detectare a incendiilor.

Agentia operationala de transport rutier a fost relocata in aceeasi locatie pentru o mai buna coordonare a operatiunilor logistice si de transport rutier. Agentia Gefco Arad asigura distributia marfurilor pentru jumatatea vestica a tarii, avand linii directe zilnice atat in tara cat si in strainatate cu agentiile Gefco din Joita-Bucuresti, Budapesta, Trnava sau Bruchsal.

Noul centru Gefco ofera servicii de depozitare, atat o zona de bulk, cat si o zona de rafturi, utilaje si servicii logistice: managementul stocurilor, pregatirea personalizata a comenzilor, sistem WMS (warehouse management system) dezvoltat in-house, asigurarea bunurilor depozitate si monitorizarea indicatorilor de performanta adaptati nevoilor fiecarei industrii.

Gefco are la Arad 10 angajati si in restul tarii inca 100. Numarul angajatilor la Arad ar putea ajunge in timp la 100 de persoane.

Compania ia in calcul si un depozit in zona de est a tarii, iar cel mai bun loc ar putea fi Bacau. Investitiile vor fi facute de un partener, iar Gefco va inchiria spatiul de la acesta.

Pe langa Arad si Bucuresti, Gefco mizeaza pe Constanta, solutiile multimodale la Marea Neagra fiind cautate, intrucat se poate ajunge usor in Rusia, fara a trece prin alte tari.

Potrivit lui de Korver, activitatea in Craiova s-a redus ca uramre a reducerii productiei la fabrica Ford, inca compania incearca sa compenseze cu alti clienti din zona, precum Alro.

Anul acesta, Gefco Romania se asteapta la o cifra de afaceri in crestere cu 10-15% fata de anul trecut, cand a inregistrat 42,3 milioane euro.

Subsidiara Gefco Romania a fost infiintata in anul 2005, numarand, in prezent, sapte locatii la nivel national: sediul central in Bucuresti, doua centre logistice in Bucuresti-Joita si Arad, trei platforme de transport rutier si trei platforme destinate logisticii pentru vehicule finite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri