Tesla Motors incearca sa evite o investigatie a guvernului american privind siguranta automobilului de lux Model S care ar putea avea consecinte costisitoare pentru companie si pentru industria masinilor electrice in general, potrivit Bloomberg.

Directorul general al companiei, Elon Musk, a anuntat ca Tesla a pregatit o ajustare la software-ul Model S care ridica garda la sol la viteze mari, de autostrada, pentru a reduce sansele ca bateriile autoturismului sa fie strapunse de obiecte peste care trece pe drum, evitand astfel producerea unor incendii, scrie Mediafax.

Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului Rutier din SUA a anuntat ca va incepe o investigatie privind Model S, dupa ce au fost inregistrate doua astfel de incidente.

Daca autoritatile vor respinge solutia software propusa de Tesla, compania ar putea fi obligata sa instaleze un scut mai solid sub automobilele Model S, operatiune foarte costisitoare care ar presupune si rechemarea in service a autoturismelor aflate in circulatie.

De asemenea, o astfel de ancheta ar reprezenta o lovitura de imagine pentru companie, care sustine ca Model S este cea mai sigura masina de pe piata americana.

Preturile Model S pornesc de la 70.000 de dolari si pot depasi 100.000 de dolari cu dotarile superioare.

Cu doua luni in urma, aceeasi agentie guvernamentala a criticat compania pentru ca a exagerat rezultatele obtinute de Model S in crash-test. Tesla a anuntat atunci ca Model S a primit un rating de "5,4 stele" in urma testelor de stres omologate de guvern. Autoritatile au precizat ca un astfel de calificativ nu exista, ratingul maxim fiind de 5 stele, dar ca automobilul a obtinut intr-adevar nota maxima dupa toate criteriile.

Musk a calificat investigatia drept o amenintare prin care se doreste "intarzierea ascensiunii mijloacelor de transport sustenabil" si care "creste riscul schimbarilor climatice la nivel global, cu potentiale consecinte dezastruoase".

In anul 2011, General Motors a rechemat automobilele electrice Chevrolet Volt pentru a instala un scut mai solid, protejand bateriile de riscul de a fi strapunse, si a oferit de asemenea clientilor posibilitatea sa schimbe masinile daca nu le mai doresc. Directorul general al companiei a inceput sa utilizeze Volt ca masina personala.

General Motors a actionat preventiv, pentru a evita o investigatie a guvernului, astfel ca problemele Volt nu se regasesc in baza de date a agentiei pentru siguranta traficului.

Analistii Deutsche Bank anticipeaza ca solutia software oferita de Tesla va fi acceptata de agentia guvernamentala.

Actiunile Tesla au inchis marti la New York in urcare cu 3,7%, la 126,09 dolari, dupa ce au avansat cu pana la 6,1% in cursul sedintei. Titlurile companiei au atins pe 30 septembrie nivelul record de 193,37 dolari, dar au scazut cu 35% de atunci, dupa aparitia celor doua incendii cauzate de strapungerea bateriilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri