Ford a repornit productia de motoare la uzina din Craiova, cu o cadenta de 1.000 de unitati pe zi, si pe cea de masini, asambland 370 de unitati B-Max zilnic, a anuntat directorul general al constructorului auto, Zoltan Brassai, in cadrul unui eveniment de presa, scrie Mediafax.

"Productia s-a reluat pentru luna noiembrie. Volumul este de 370 de masini pe zi si de 1.000 de motoare zilnic. Masinile pleaca majoritar in Europa, peste 90%. Motoarele se vand in America, America de Sud, Africa", a afirmat Brassai.
El a aratat ca piata este volatila, iar compania va actiona in functie de evolutia acesteia.
"Nu mai sunt cincinale, ci exista planuri lunare, saptamanale sau de o zi", a spus seful Ford Romania.
Compania a oprit productia de autovehicule pentru 7 zile in septembrie si pentru 13 zile in luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piata externa, iar cea de motoare a fost sistata timp de opt zile lucratoare in noiembrie.
Conform Contractului Colectiv de Munca, pe perioada zilelor de intrerupere a productiei angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiind platiti cu 80% din salariul de baza.
Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri