Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat luni, la verificarea lucrarilor facute la mai multe strazi care nu dispuneau de retele de apa si canalizare si sistem rutier, ca procentul acestor strazi, de pamant, era de 23 la suta in urma cu cinci ani, urmand sa ajunga la 3 - 4 la suta, relateaza Mediafax.

"Urmeaza ca in urmatorii doi ani, doi si jumatate sa incheiem tot, toate lucrarile de pe strazile de pamant", a spus Oprescu, dupa vizita efectuata in Sectorul 5 al Capitalei, la intrerectia strazii Piatra Olt cu Soseaua Magurele, zona in care au fost modernizate mai multe strazi de pamant.

Din cele 81 de strazi de pamant din zona, 64 au in prezent retele de apa si canalizare si sistem rutier, sapte sunt finalizate in proportie de 90 la suta, iar alte 10 se afla in diverse stadii de executie.
Oprescu a precizat ca anul acesta vor fi terminate lucrarile de introducere a retelelor de apa si canal in zona, municipalitatea urmand sa desfasoare in continuare lucrari pentru largirea Soselei Magurele.
In Sectorul 5 al Capitalei beneficiaza de introducerea apei curente si a canalizarii aproximativ 28.000 de oameni.
Potrivit primarului general, in urma cu cinci ani, in Capitala existau 236 de strazi fara apa si canalizare, avand o pondere de 23 la suta, care va scadea la 3 - 4 la suta, odata finalizate lucrarile incepute. Alte lucrari de modernizare a strazilor sunt in derulare in cartierul Petricani din Sectorul 2.
Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, la sfarsitul anului 2008, aproximativ 4,5 la suta din locuitorii Bucurestiului nu beneficiau de apa curenta si canalizare.
Pana in noiembrie anul acesta, au fost finalizate lucrarile la retelele de apa si canal in mai multe cartiere vechi ale Capitalei, care aveau un grad de acoperire a acestor servicii de numai 45 - 50 la suta, si anume Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Baneasa (Sectorul 1), Andronache, Ion Creanga (Sectorul 2), Olimpia (Sectorul 3), Progresului si Aparatorii Patriei (Sectorul 4) si cartierul
Giulesti Sarbi (Sectorul 6).
Aceste lucrari au presupus un total de investitii de 338.366.271,4 lei cu TVA din partea PMB, ce au fost completate de cele facute de Apa Nova in cadrul programului Bucur.
In cadrul programului de investitii Bucur, demarat oficial in septembrie 2011, au fost finalizate in anul I si II, lucrari in toate sectoarele municipiului Bucuresti pe un numar de aproximativ 110 strazi insumand 30 de kilometri de retea publica de alimentare cu apa si 42,5 kilometri de retea publica de canalizare menajera, fiind realizate noua statii de pompare ape uzate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri