Grupul francez Renault se asteapta ca piata auto din Franta, cea mai mare pentru Dacia, sa se stabilizeze in 2014, dupa scaderile inregistrate in ultimii ani.

Franta a fost anul trecut cea mai mare piata pentru Dacia, fiind urmata la distanta semnificativa de Germania. Vanzarile Dacia in Franta, marca detinuta de grupul Renault, au crescut in pofida evolutiei negative a pietei, scrie Mediafax.

"Atingem un minim. Nu ne mai aflam in scadere, ceea ce este un lucru bun, dar suntem inca la minime istorice, piata europeana aflandu-se la un nivel inregistrat ultima data la mijlocul anilor '90", a declarat vicepresedintele responsabil de vanzari si marketing, Jerome Stoll, pentru postul francez Radio Classique, citat de MarketWatch.

Vanzarile Renault au crescut usor in ultimele luni, a spus el.

Grupul se asteapta, insa, ca piata franceza sa scada in acest an cu 6-7%, a adaugat Stoll.

Franta a dominat in 2012 topul vanzarilor Dacia pe tari, cu 84.522 unitati comercializate, urmata de Germania, cu 46.590 unitati si de Algeria, cu 41.710 vehicule. Topul vanzarilor este continuat de Turcia - 28.964 autovehicule si Italia - 26.832.

Vanzarile Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% fata de 2011, la 359.822 autovehicule, din care putin peste 6% au fost comercializate in Romania, unde compania s-a mentinut totusi lider, iar cele mai mari piete de desfacere au ramas Franta (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia si Italia.

Inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Franta au inregistrat in luna noiembrie cea mai mare crestere in randul marcilor cu vanzari de volum, iar in primele 11 luni au consemnat a doua rata de crestere, dupa Fiat, in timp ce piata franceza a scazut in ambele intevale analizate.

Astfel, inmatricularile Dacia au urcat cu 18%, la 7.315 unitati, in luna noiembrie, in timp ce piata franceza a consemnat un declin de 4,4%, la 138.298 unitati, potrivit datelor publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile.

In primele 11 luni, vanzarile de autoturisme Dacia in Franta au crescut cu 8,4%, la 79.865 autoturisme. In aceeasi perioada, piata franceza a scazut cu 7,1%, la 1,61 milioane de masini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri